Címlap Közlekedés HÚZZUNK BELE!...

HÚZZUNK BELE! Az év kerékpárútja lehet a Pécs-Orfű közötti szakasz, szavazz!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Mi már bringáztunk, futottunk, nevettünk és sírtunk rajta. Sokan keménynek és túl dombosnak tartják, mások a saras kanyarokra érzékenyek. Most viszont az év kerékpárútja lehet! Ha rajtunk múlik, az is lesz! Szavazzunk minél többen, május 4-e (ajjaj, az ma van – a szerk) a határidő!

EZT A KÉPET KELL KEDVELNI:

Mi is ez a verseny?

A Pécs-Orfű közötti szakasz már a legjobbak között van. A pályázatot a KTE Közlekedésbiztonsági Tagozata, az Aktív Magyarország, az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és a Magyar Kerékpárosklub hirdette meg, ahová jelentkeztek ezzel a

Pécset és Orfűt összekötő, 13,5 kilométeres szakasszal is.

A leírásban az szerepel, hogy

a mediterrán életérzés városának legtöbb utcája emelkedik, így bármerre bringázunk, nem csak a kaland, de a csodás kilátás is garantált.

A szakasz legnagyobb része az erdő sűrűjében kanyarog, így keresve sem találnánk jobb kikapcsolódást. Az Égervölgy-tó melletti szusszanás után érdemes megállnunk a Remeteréten is, hogy a Sós-hegyi kilátóról is szemügyre vegyük a tájat. A Malommúzeum mellett elgurulva érünk el úti célunkhoz, a Pécsi-tóhoz. Ha nem lenne elég ez a kalandozás, az Abaligeti-barlangig folytathatjuk utunkat.

Hogy melyik kerékpárút kapja az év kerékpárútja címet, azt a nagyközönség dönti el. A tizenegy döntős első helyezettjére az Aktív Magyarország Facebook-oldalán lehet szavazni május 4-ig.

KATT IDE

A végeredményt az elmúlt évekhez hasonlóan május 11-én, a közlekedési kultúra napján fogják kihirdetni. A közlekedési kultúra napját a Közlekedéstudományi Egyesület 2015 óta szervezi meg azzal a céllal, hogy ráirányítsa a figyelmet a biztonságos és kulturált közlekedésre. Ennek a kezdeményezésnek része az év kerékpárútja pályázat is. A nyertes úton ezt követően táblát avatnak a szervezők, illetve kisfilm is készül az érintett útszakaszról.