Címlap Közlekedés Itt a hőség, ...

Itt a hőség, bekapcsolják a klímákat a pécsi buszokon

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Tüke Busz Zrt. tájékoztatása szerint a társaság időben gondoskodott arról, hogy megfelelő, szakszerű karbantartást, valamint tisztítási és ózonos fertőtlenítési eljárást követően a klímák ismét üzemeljenek az autóbuszokon. A pécsi közösségi közlekedésben a klíma üzembe helyezése a levegő hőmérsékletének is függvénye: amennyiben az országos tisztifőorvos elrendeli a hőségriadót, a klímával ellátott autóbuszokon is működnek légkondicionáló berendezések. A társaság teljes járműállományából jelenleg 53 autóbusz rendelkezik légkondicionáló berendezéssel.

Van, aki mégis kinyitja az ablakokat

A közlekedési cég szerint a bekapcsolt klímaberendezések ellenére előfordul, hogy egy-egy utas a felszállást követően kinyitja az ablakokat, így a klíma hatása nem érezhető az utastérben. Fontos tudni, hogy a városi autóbuszok utastér klímáinak hatékonysága nagyon változó lehet, mivel az függ az autóbusz megállók távolságától, az ajtók nyitott állapotának idejétől, és az ajtók számától.

A társaság a meleg nyári napokon történő utazáshoz azt javasolja utasainak, hogy visszazárható palackban vigyenek magukkal hűsítő vizet, amit szükség szerint akár az autóbuszokon is el tudnak fogyasztani.

Nem csak az első ajtón lehet felszállni

A Tüke Busz Zrt. jelezte: az utastér átszellőzése és a gyorsabb utascsere elősegítése érdekében a legmelegebb nyári napokon átmenetileg az elsőajtós felszállási rendet is felfüggesztheti, így az utasok felszálláskor a hátsó ajtókat is használhatják.

(borítókép: kozlekedotomeg.hu)