Címlap Közlekedés Kedvezményes ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Új, szezonális napijegyeket vezetett be július 1-jétől a MÁV–Volán-csoport Baranya vármegyében, így a Mecsek és a Villányi-hegység vonzáskörzete is kedvezményesen lesz látogatható. A napijegyek ötletét a Pannonvasút Egyesület vetette fel, amely így az egyesület, a MÁV és a Komlói Tömegközelekdési Blog közös projektjeként valósul meg.

A Mecsek napijegy révén kedvezményes áron lehet utazni az országos kéktúra útvonalához, továbbá a jegy a Dombóvár–Bátaszék vasútvonalon Dombóvár és Mórágy között, a Budapest–Dombóvár–Pécs fővonalon Dombóvár–Pécs között, valamint a Godisa–Komló vasútvonalon érvényes, illetve azokon a helyközi buszjáratokon, amelyek ezen vasúti vonalszakaszok által határolt településeken közlekednek.

A Tenkes napijegy vasúton a Pécs-Villány-Magyarbóly vonalon Pécs–Villány között, valamint a Villány–Mohács vonalon érvényes, továbbá a Pécs–Mohács–Villány–Harkány négyszögben lévő települések között a Volánbusz helyközi járatain is felhasználható.

Mindkét napijegy július elsejétől a tanítási szünet végéig minden nap, azt követően hétvégi és ünnepnapokra váltható meg. A Mecsek napijegy 1990 forintba, a Tenkes napijegy 1490 forintba kerül