Kertvárosiak figyelem, forgalomkorlátozások lesznek a Nagy Imre úti fejlesztés miatt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi önkormányzat megbízásából Kertvárosban folyamatban van a Nagy Imre út
fejlesztése és a „Füzes dűlő és Nyugati ipari út összekötése” tárgyú projektek kivitelezése. A
beruházások kapcsán forgalomkorlátozáskora kell számítania a pécsieknek - adta ki közleményben az önkormányzat. 

A Nagy Imre út és környezetét érintő kerékpárút kiépítésére – ami magába foglalja, a Nagy Imre utat, a Maléter Pál úti csomópontja és a Keszüi úti csomópont közötti útszakaszt – és fejlesztésére a város bruttó 228 706 forintot nyert el – írja közleményben az önkormányzat.

A projektnek hála közel másfél kilométer hosszú új kerékpár utat fognak építeni a Maléter Pál úti csomóponttól egészen az Expo Center kereszteződéséig. A kerékpárút eleje a Maléter Pál út jelzőlámpás kereszteződésénél véget érő jelenlegi kerékpárúthoz fog csatlakozni. A szakasz vége pedig csatlakozik a pellérdi kerékpárutat a Füzes dűlővel összekötő kerékpárúthoz – derül ki a közleményből.

A közleményben kihangsúlyozzák, hogy nem csupán a kerékpárút megépítése fontos a közlekedés biztonsága érdekében, de a Nagy Imre út felújítása is szükséges, ez szintén része a projektnek. A Nagy Imre út – Maléter Pál út és a Keszüi úti csomópont közötti kátyús és rossz útszakaszt teljesen újra aszfaltozzák.

A munkálatok miatt június 22-től egészen július 3-ig forgalomkorlátozásokra és folyamatos munkálatokra kell a pécsieknek felkészülniük az érintett útszakaszokon.

A Megyeri út – Füzes dűlő csomópontban új útburkolati jeleket fognak felfesteni, ezen a szakaszon különböző korlátozások várhatóak. A Kosárlabda Akadémia előtt jelenleg a kerékpárút kiépítése zajlik, az ehhez szükséges munkagépek miatt lassulhat ezen a szakaszon a közlekedés. A gyalogosoknak külön elkerített – táblával jelölt ideiglenes úton kell közlekedniük a kiépítés alatt.

A Megyeri út –Pécs Pláza csomópontban a jelzőlámpát felújították és ebben a csomópontban lévő útburkolati jelek felfestése az elkövetkezendő két hétben fog megtörténni, június 22-e és július 3-a között.

A kivitelezés miatt a Keszüi úti körforgalom és a Maléter Pál úti csomópont között a Nagy Imre út félpályás lezárására került sor az ottani forgalom egyirányú lett. Ezen a szakaszon az átmenő forgalom továbbra is kizárólag a Kertváros irányából a Megyeri út felé közlekedőknek biztosított, a Megyeri út irányából érkezők a Varsány utca irányába tudnak kerülni.

Az építési munkálatok miatt a Nagy Imre út nyugati oldalán lévő Sarolta utca nevű buszmegálló ideiglenes jelleggel áthelyezésre került a Lahti utcai megállóhoz. A Nagy Imre út keleti oldalán lévő buszmegállók a változatlanul üzemelnek.

Előző sztori

Különleges, hétemeletes acélkilátó épült a Zengőn!

Következő sztori

Hónapokig követte a fiatal lányt a pécsi zaklató

Legutóbbiak innen: Közlekedés