Hónapokig követte a fiatal lányt a pécsi zaklató

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség zaklatás miatt emelt vádat azzal a pécsi fiatalemberrel szemben, aki hónapokig szerelmével zaklatott egy lányt - olvasható az ügyészség.hu-n.

A vádirat szerint a férfi tavaly szólította meg egy kollégium előtt azt a 19 éves lányt, akit korábban nem ismert. Udvarolni próbált neki, kérdezte, hogy felmehet-e a szobájába illetve kaphat-e tőle csókot – derül ki az ügyészség közleményéből.

A lány visszautasította a férfit, aki azonban másnap reggel a lány kollégiuma előtt várt rá és elkísérte őt a lány munkahelyére, ahol a sértett a nyári gyakorlatát töltötte. A fiatal lány többször is kifejezte nem tetszését a helyzetnek, kérte a férfit, hogy ne kísérje el és terhesnek, zavarónak találta a férfi közeledését. Ennek ellenére a férfi az első találkozást követő naptól kezdve hetekig napi rendszerességgel jelent meg a kollégiumnál, illetve a lány munkahelyénél, ahol a lány után leskelődött. Emellett a férfi követte a lányt a lakóhelyére, ahol a nyár folyamán hetente többször megjelent, és figyelte a lányt – derül ki az ügyészség közleményéből.

A vádlott férfi a zaklatással nem hagyott fel még akkor sem, mikor elkezdődött az iskola a sértettnek lánynak, ezért a vádlottal szemben a Pécsi Járásbíróság – ügyészi indítványra – távoltartást rendelt el a férfi ellen. Ez vádemeléskor is fennállt – tudtuk meg a közleményből.

A férfi cselekménye zaklatásnak minősül, mivel a sértett mindennapi életébe önkényesen avatkozott be, őt rendszeresen és tartósan háborgatta.

Előző sztori

Kertvárosiak figyelem, forgalomkorlátozások lesznek a Nagy Imre úti fejlesztés miatt!

Következő sztori

Baranya megye elsőként csatlakozik a Nemzeti Klímavédelmi Szövetséghez

Legutóbbiak innen: Krimi