Címlap Közlekedés Már öt helyen...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Két újabb pécsi gyalogátkelőn lett biztonságosabb az átkelés a Körber zebrazászlóinak köszönhetően. Összesen már öt helyen tudnak a sötétedés után sétálók a fényvisszaverő lobogókkal jelezni az autósoknak.

A Körber tájékoztatása szerint a cég munkatársai még 2018-ban, az első vállalati önkéntes napon helyeztek ki először zebrazászlókat három nagy forgalmú átkelőhöz az Aidinger János, a Bártfa és az Esztergár Lajos utcákban. A használatuk végtelenül egyszerű, mégis sokkal biztonságosabbá teszik a közlekedést sötétedés után. A gyalogosok az átkelő két oldalán elhelyezett tartókból magukhoz tudnak venni egy zászlót, amit felemelve, lengetve jelezhetnek az autósoknak áthaladás közben. A neonzöld, fényvisszaverő csíkoknak köszönhetően a sofőrök rossz látási viszonyok között is sokkal könnyebben észreveszik őket és időben tudnak lassítani.

Nemrég két újabb helyszínen helyeztek ki színes zászlókat: az Engel János utcában, a református iskolaközpont közelében, valamint a Vadász utcában, a református óvoda szomszédságában.

Ne vigyük magunkkal!

Zalay Buda, a cég HR és kommunikációs szegmensvezetője szerint a társadalmi felelősségvállalási programjuk részeként, a Biokommal egyeztetve választották ki a helyszíneket, hiszen forgalmas utakról van szó, ahol sok szülő és gyerek közlekedik, rájuk kiemelten kell vigyázni.

A Körber és a Biokom munkatársai arra kérnek mindenkit, az átkelés után a zászlót tegyék vissza a helyére, a túloldali tartóba, hogy a következő gyalogos átkelését is segíthesse.