Címlap Közlekedés Tágul a horiz...

Tágul a horizont: Pécsről és Harkányból is indít távolsági járatokat a FlixBus

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Júliustól ismét biztosít nemzetközi távolsági összeköttetéseket Pécsről és Harkányból a FlixBus – közölte a mobilitási cég.

Tájékoztatásuk szerint

  • Horvátországba, Ausztriába, Szlovákiába és Csehországba is lehet utazni mindkét városból.
  • Magyarországról már tíz európai ország érhető el átszállás nélkül.
  • Átfogó higiéniai előírások vannak érvényben a buszokon.

Közvetlen FlixBus-összeköttetések Pécsről és Harkányból kilenc európai városba

A FlixBus tavaly nyáron kapcsolta hálózatába Pécset és Harkányt. A világjárvány miatt hozott szabályok miatt a szolgáltatás hosszan szünetelt, azonban júliustól minden korábban elérhető városba újraindulnak a távolsági buszok.

A helyiek Prágába, Brnóba, Bécsbe, Pozsonyba, Valpóba, Eszékre, Diakovárra, Brodba és Alsómiholjácba utazhatnak átszállás nélkül. A legtávolabbi úti célra, Prágába 10-11 óra alatt juthatnak el az utasok. A közelebbi távokon néhány óra alatt célba érnek a buszok, Pécs és Eszék között például 2 óra az út.

Fontos volt számunkra, hogy ne csak a fővárosból, hanem a korábban hálózatunk részét képező magyar városokból is mielőbb újraindítsuk szolgáltatásunkat. Mindent megteszünk, hogy a lehető leggyorsabban reagálni tudjunk az utazási kedv növekedésére. Hiszünk abban, hogy kényelmes, rugalmas és megfizethető közösségi közlekedési lehetőséget biztosítva nagyban hozzájárulhatunk a turizmus zöld újraindulásához

– mondta Szabó Imre, a FlixBus magyarországi üzletfejlesztési és operációs projektvezetője.

A cég jelentleg Budapesten kívül Pécsről, Harkányból, Szegedről és Siófokról is kínál nemzetközi utakat.