Címlap Közlekedés Sok autóst el...

Sok autóst elmeszeltek Pécsen a drónos ellenőrzés során

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A rendőrök november 15-én összehangolt közlekedésbiztonsági ellenőrzést hajtottak végre Pécsen.

A BMRFK közlése szerint az akció során traffipaxokat, civil autókat, valamint drónokat is bevetettek a szabályszegők kiszűrésére. Az ellenőrzés azokra a főbb szabályszegésekre terjedt ki, amelyek a legtöbb esetben balesetekhez vezetnek.

A drón segítségével biztonságos távolságból és helyzetből videófelvételek készültek a közlekedőkről, majd a rögzített felvételek alapján a rendőrök a helyszínen intézkedés alá vonták a szabályszegőket.

A rendőröknek összesen 87 esetben kellett intézkedniük, többek között biztonsági öv használatának elmulasztása, gyorshajtás, tilos jelzésen való áthaladás, előzési tilalom, illetve záróvonal figyelmen kívül hagyása miatt.

Az egyenruhások 31 esetben közigazgatási bírságot szabtak ki, hat esetben pedig közigazgatási eljárást kezdeményeztek. A szabálytalankodókkal szemben 38 esetben helyszíni bírságot szabtak ki, míg tíz esetben szabálysértési feljelentéssel éltek, és emellett a járművek forgalmi engedélyét is elvették. További két járművezetővel szemben figyelmeztetést alkalmaztak.