Címlap Baranya Hajtóvadászat...

Hajtóvadászat Pécsen: lekapcsolták az élettársát bántalmazó és prostitúcióra kényszerítő erőszakos férfit

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Egy pécsi nő tett feljelentést a rendőrségen a mai napon, mert élettársa bántalmazta, valamint korlátozta személyi szabadságában.

A sértett szerint párja Németországban 2022 augusztusától fogva tartotta, iratait, pénzét, telefonját elvette tőle, és a lakásból sem engedte ki felügyelet nélkül, illetve napi rendszerességgel bántalmazta, megverte.

Elmondta azt is, hogy Magyarországra történő hazaérkezésüket követően, novembertől kezdve prostitúciós tevékenységre kényszerítette, az ebből származó pénzt pedig elvette tőle a megélhetésük biztosítása érdekében, illetve azért, hogy a férfi jogosítványt szerezhessen. Emellett továbbra is napi rendszerességgel bántalmazta a nőt, valamint életveszélyesen megfenyegette őt és családtagjait.

A rendőrök azonnal hajtóvadászatot indítottak az elkövető után és hamar, pár órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt Pécsett. A 31 éves váci férfit előállították a főkapitányságra, ahol gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók.

Az agresszort őrizetbe vették, ellene emberkereskedelem és kényszermunka bűntettének elkövetése miatt nyomoz a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság.