Címlap Közélet Több száz mil...

Több száz millióból épülhet a pécsi bringaút

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Háromszázmillió forintból fejlesztik a kerékpáros közlekedés feltételeit a baranyai megyeszékhely belvárosában márciustól – közölte a pécsi önkormányzat pénteken közleményben.

A teljes egészében a Terület- és településfejlesztési operatív program (Top) keretében megvalósuló beruházás céljai között szerepel Pécs kerékpárhálózatának bővítése, a kerékpáros közlekedés biztonságosabbá tétele és a mai kerékpáros hálózat lehető legnagyobb mértékű összefűzése.

Ismertették: az előző városvezetés idején benyújtott pályázatnak köszönhetően

a belváros észak-déli tengelyének közlekedésfejlesztése valósul meg, ennek keretében ma autók és gyalogosok által használt szakaszokon kerékpársávokat alakítanak ki, a közúti és vasúti kereszteződéseket pedig biztonságossá teszik.     

A közleményben kitértek arra, hogy a megteremtett kerékpáros kapcsolatnak köszönhetően kerékpárral könnyen elérhetővé válik a közelmúltban kialakított pécsi E-közbringa rendszer Kossuth téri kerékpárkölcsönző állomása. Emellett, tették hozzá, a pályázat illeszkedik egy másik, a Kertvárost és belvárossal összekötő, kivitelezési közbeszerzés előtt álló majdani kerékpárúthoz.     

A munkálatok márciusban indulnak és ősszel zárulnak.