Címlap Balhé Úgy kell: bün...

Úgy kell: büntetőfékezés miatt emeltek vádat egy pécsváradi autós ellen!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Közúti veszélyeztetés bűntette miatt emeltek vádat az ellen a férfi ellen, aki 2020 októberében Újpetre közelében „büntetőfékezett”, és ezzel a mögötte haladó gépkocsiban tartózkodók testi épségét veszélyeztette - közölte a Pécsi Járási Ügyészség.

A vádirat szerint a férfi 2020 októberében, este 9 óra körüli időben gépkocsival indult lakóhelyéről a munkahelyére. Kihajtva az 5711-es számú útra a Pécsvárad, Pápai utcával összekötő körforgalomból fokozatosan csökkentette a haladási sebességét, és a megengedett 70 km/h óra helyett 36 km/h sebességgel vezette az autóját.

A mögötte lévő autó sofőrje ezért a reflektor felvillantásával fényjelzést adott, a vádlott pedig hirtelen 12 km/h sebességre lassított, ami miatt a másik autó vezetőjének vészfékeznie kellett az ütközés elkerülése érdekében.

Ez után a vádlott és a sértett is ráhajtottak az autópályára, ahol a vádlott megelőzve a sértett autóját többször ismét büntetőfékezett előtte, mert úgy érezte, hogy valamivel megdobták az ő gépkocsiját.   

Az autópályáról lehajtva a sértett autója megelőzte a vádlottat, aki azonban követte azt egy közeli kereszteződésig. Itt a vádlott, a másik autó vezetője és annak két utasa kiszálltak a gépkocsijukból, majd közöttük szóváltás alakult ki a történtek miatt. 

A vádlott azzal, hogy indokolatlanul, hirtelen fékezte le az autóját megszegte a közlekedési szabályokat, és ezzel közvetlen veszélynek tette ki a mögötte haladó autóban tartózkodók testi épségét. A cselekmény közúti veszélyeztetés bűntettének minősül, amiért 3 év szabadságvesztés is kiszabható.

Az esetet a fedélzeti kamera rögzítette.