Címlap Közlekedés Változtassuk ...

Változtassuk meg a pécsi közlekedési rendszert? Ötleteket vár a városvezetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Jelenleg is zajlik a pécsi közlekedési rendszer állapotának felmérése, amihez a városvezetés várja a lakosság ötleteit és javaslatait EZEN A LINKEN.

Ruzsa Csaba alpolgármester szerint már dolgoznak az új közlekedési stratégián, a mostani felmérés azokat a fejlesztési irányokat és konkrét terveket gyűjti össze, amelyekkel élhetőbbé válhat Pécs közlekedése.

A kutatás összegzésére ősszel kerül sor, magát a felmérést részletes, reprezentatív, a lakosság összetételét, jellemzőit lefedő mintán végzik a szakértők. A kérdezőbiztosok személyesen, telefonon, illetve a közösségi média segítségével kérdezik a pécsieket ezekben a hetekben, a résztvevőknek 37 kérdésre kell válaszolniuk.

A kérdőíves felmérés három területre fókuszál:

  1. Közlekedésszakmai kérdések: a kitöltőket megkérdezik a közlekedési jellemzőikről és szokásaikról, a jelenlegi közlekedési rendszerrel kapcsolatos tapasztalataikról, értékelésükről, valamint a tervezett közlekedési beruházásokhoz kapcsolódó véleményükről.
  2. Életminőséggel kapcsolatos kérdések: a kitöltőknek számos környezeti, közlekedési–elérhetőségi kérdésben, illetve a médiahasználati szokások témakörében van lehetőségük véleményt nyilvánítani.
  3. Személyes tapasztalatok: a kitöltők közlekedési szokásai és a városi életminőség-érzéssel kapcsolatos személyes tapasztalatai kerülnek fókuszba az egyes városrészekre vonatkoztatva.

A kutatási anyag adatait az új pécsi közlekedési koncepció megalapozásához használja majd fel a város.

Maga a felmérés talán azért is időszerű, mert – ahogy arról a Pécs Aktuál beszámolt – pár napja kisebb káosz alakult ki az Ágoston téri templomnál lévő körforgalomnál, miután egy villámcsapás következtében behaltak a jelzőlámpák…