Címlap Közlekedés Várják a hősé...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A pécsi közlekedési társaság időben gondoskodott arról, hogy megfelelő, szakszerű karbantartást, valamint tisztítási és ózonos fertőtlenítési eljárást követően a klímák ismét üzemeljenek az autóbuszokon.

A Tüke Busz tájékoztatása szerint a pécsi közösségi közlekedésben a klíma üzembe helyezése a levegő hőmérsékletének is függvénye: amennyiben az országos tiszti főorvos elrendeli a hőségriadót, a klímával ellátott autóbuszokon is működnek légkondicionáló berendezések. A társaság teljes járműállományából jelenleg 40 db autóbusz rendelkezik légkondicionáló berendezéssel.

A klímaberendezések működése ellenére előfordul, hogy egy-egy utas a felszállást követően kinyitja az ablakokat, így a klíma hatása nem érezhető az utastérben. Fontos tudni, hogy a városi autóbuszok utastér klímáinak hatékonysága nagyon változó lehet, mivel az egyértelműen függ az autóbusz megállók távolságától, az ajtók nyitott állapotának idejétől és az ajtók számától.

A társaság a meleg nyári napokon történő utazáshoz azt javasolja utasainak, hogy visszazárható palackban vigyenek magukkal hűsítő vizet, amit szükség szerint akár az autóbuszokon is el tudnak fogyasztani.

A cég szerint az utastér átszellőzése és a gyorsabb utascsere elősegítése érdekében a legmelegebb nyári napokon átmenetileg az elsőajtós felszállási rendet is felfüggesztheti, így az utasok felszálláskor a hátsó ajtókat is használhatják.