Lőrinc

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Végre birtokba vehették a pécsiek a Budai vámi bicikliutat

/

Elkészült Pécsen az a mintegy két kilométeres kerékpáros útvonal, amely a baranyai megyeszékhely keleti részét kapcsolja össze a belvárossal - közölte a pécsi önkormányzat.

Hirdetés

Az előző városvezetés által, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül sikeresen elnyert 215 millió forintos forrásból kezdték meg az új bicikli út beruházását, mindezt tavaly ősszel. A projekt fő célja az volt, hogy összekapcsolják a jelenlegi egyetemi városi kerékpárutat a Zsolnay Kulturális Negyeden keresztül a keleti városrésszel.

Ezidáig nem volt a város keleti lakosai számára olyan összefüggő bringa út, amelyen keresztül biztonságosan el tudtak volna jutni a városközpontig – derül ki a közleményből.

A munkálatok során egy patak felett hidat építettek, emellett valamennyi útcsatlakozás biztonságos kiépítése megtörtént.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
VIDEÓ!
Előző sztori

Machetével, papucsban rabolt a siklósi rettenthetetlen

Következő sztori

Mázsás koffereket cipel, autókat emel, kamiont húz a baranyai nehézfiú

Legutóbbiak innen: Közlekedés

bool(false)