Címlap Közlemény ÚJDONSÁG! ECE...

ÚJDONSÁG! ECETTEL IS permeteznek Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A héten indul a pécsi közterületeken a gyomirtás. Május 17-től Május 21-ig a Biokom a pécsi közterületek, utak burkolatát permetezi a gyomnövények ellen. 

A legtöbb területen 20%-os háztartási ecetet alkalmaznak,

illetve ahol szükséges engedélyezett gyomirtót használnak. A felhasznált szerek

emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, 

halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) esetlegesen jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

Idén új technológiai elemként az ecetet gyomirtóként alkalmazzák.

És ha nem tudnánk, a BIOKOM közleményében azt is írja, hogy az ecet, mint sav, alkalmas a gyomok irtására, ugyanis az ecetsav elszárítja a gyomok föld felett lévő részét, tulajdonképpen megégeti a gyomfélék zöld részeit, így azok elhalnak. Az ecetsav feloldja a sejtmembránokat és az ennek következtében fellépő szövetkiszáradás a növény pusztulásához vezet. Emellett környezetbarát, használatával jelentősen csökken a felhasznált gyomirtószer mennyisége, annak környezeti terhelése.

A totális gyomirtószerek felhasználása területén továbbra is alkalmazzák a

tavalyi évben már kipróbált ULV technológiát,

mely során a vegyszerhasználat kontrolláltabb, nagyságrenddel kevesebb mennyiségben kerül ki az, így kisebb a környezeti terhelés is.

A kedvezőtlen időjárás változás -eső, szél-, illetve előre nem látható műszaki problémák az aznapi terveket is módosíthatják – hívták fel a figyelmet.

Kedden a belváros több utcájában, terén lesz permetezés, hogy pontosan mikor merre dolgoznak ITT találja!

Kiemelt képünk illusztráció.