ÚJDONSÁG! ECETTEL IS permeteznek Pécsett

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A héten indul a pécsi közterületeken a gyomirtás. Május 17-től Május 21-ig a Biokom a pécsi közterületek, utak burkolatát permetezi a gyomnövények ellen. 

A legtöbb területen 20%-os háztartási ecetet alkalmaznak,

illetve ahol szükséges engedélyezett gyomirtót használnak. A felhasznált szerek

emberekre és melegvérű állatokra veszélyt nem jelentenek, 

halakra és vízi szervezetekre pedig kifejezetten veszélyesek. Közterületen található eszközökre (pl.: gépjárművekre) esetlegesen jutó permetszer károsodást azokban nem okoz.

Idén új technológiai elemként az ecetet gyomirtóként alkalmazzák.

És ha nem tudnánk, a BIOKOM közleményében azt is írja, hogy az ecet, mint sav, alkalmas a gyomok irtására, ugyanis az ecetsav elszárítja a gyomok föld felett lévő részét, tulajdonképpen megégeti a gyomfélék zöld részeit, így azok elhalnak. Az ecetsav feloldja a sejtmembránokat és az ennek következtében fellépő szövetkiszáradás a növény pusztulásához vezet. Emellett környezetbarát, használatával jelentősen csökken a felhasznált gyomirtószer mennyisége, annak környezeti terhelése.

A totális gyomirtószerek felhasználása területén továbbra is alkalmazzák a

tavalyi évben már kipróbált ULV technológiát,

mely során a vegyszerhasználat kontrolláltabb, nagyságrenddel kevesebb mennyiségben kerül ki az, így kisebb a környezeti terhelés is.

A kedvezőtlen időjárás változás -eső, szél-, illetve előre nem látható műszaki problémák az aznapi terveket is módosíthatják – hívták fel a figyelmet.

Kedden a belváros több utcájában, terén lesz permetezés, hogy pontosan mikor merre dolgoznak ITT találja!

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

Vízzel teli árokban kötött ki egy autó Pécsett

Következő sztori

Boxert kapott az arcába egy férfi Pécsen

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1