Újabb munkálatok Pécsett

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az E.ON tájékoztatása szerint április 6-án, kedden gázvezeték-hálózatot érintő rekonstrukciós munkálat kezdődik Pécsen.

Az E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt. azért, hogy gázelosztó hálózatának műszaki-biztonsági színvonalát megőrizze, a meghibásodásokat, üzemzavarokat megelőzze, folyamatosan karban tartja, korszerűsíti vezetékhálózatát. Ennek a folyamatos, tervezett rekonstrukciós sorozatnak a részeként Pécsen a Jurisics utcában dolgoznak keddtől a gázvezeték cseréjén.

A munkálatok során az elérhető legmodernebb technológiát építik be a szakemberek, a több mint 40 éve üzemelő acél gázvezetékeket közel 500 méteres szakaszon korszerű műanyagra cserélik.

A rekonstrukció az E.ON saját beruházásában valósul meg, 50 millió forintból.

Az munkálatok elvégzéséhez az első ütemben április 6-án, kedden 8 órától a Jurisics Miklós utca teljes szélességében le lesz zárva a Fejér Lipót utcai kereszteződéstől északra, majd a második ütemben a Fejér Lipót utcai csomóponttól délre. A Fejér Lipót utca megközelítése a teljes kivitelezés alatt biztosított lesz. A munkálatok ideje alatt biztosított lesz a földgáz-szolgáltatás.

Mindössze az ún. átkötés idejére – ami néhány órás időintervallumot jelent – szünetel majd a földgáz-szolgáltatás az érintett ingatlanok esetében. Ennek időpontjáról az érintettek szórólap útján előzetes tájékoztatást kapnak majd. A munkálatok befejezésének várható időpontja: május 31. A munkálatok elvégzését követően az E.ON gondoskodik a felbontott burkolat helyreállításáról, a környezet rendezéséről az eredeti állapotnak megfelelően.

Kiemelt képünk illusztráció.

Hirdetés
Előző sztori

Kirándul? Az erdőben is legyen óvatos!

Következő sztori

Napos idő várható, majd gomolyfelhők képződnek

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1