Visszakérhetjük a márciusi helyközi bérletek árát!

Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium rendelete szerint a szolgáltatóknak a márciusra megváltott bérletek árát kezelési költség nélkül, teljes egészében kell visszafizetniük azoknak, akik ez legkésőbb március 10-én kérik.

A MÁV-START és a Volánbusz

ehhez alkalmazkodva visszatéríti a helyközi járatokra szóló, március havi, félhavi, vagy legkorábban március 8-ától 30 napig érvényes bérleteket. Illetve a március 1. előtt kezdődő érvényességű és a benyújtás idejében még legalább 15 napig érvényes 30 napos bérlet árának felét is visszatérítik költségmentesen.

A MÁV-Startnál a jegypénztárakban, vagy az automatákban vásárolt papíralapú bérletek esetében az utasok a visszatérítési kérelmet a pénztáraknál, vagy az ügyfélszolgálatokon adhatják be személyesen, vagy levélben (MÁV-Start Zrt. Ügyfélszolgálat 1426 Budapest, Pf.: 56.). A bérlet értékét minden esetben a megadott számlaszámra utalja vissza a vasúttársaság.

A MÁV-applikációval megváltott bérleteknél az utasok elektronikusan – az utas nevét és a bérletszámot az [email protected] címre megküldve – nyújthatják be a visszatérítési kérelmüket, ez esetben a vásárláskor használt kártyához kapcsolódó bankszámlára utalják nekik a pénzt. 

A Volánbuszra érvényes bérletjegyek visszaváltására – a vásárlás módjától függetlenül – a pénztárakban van lehetőség. Pénztári visszaváltás esetén a bérlet tulajdonosának be kell mutatnia a személyi igazolványát vagy a diákigazolványát. A pénztárakban lehet benyújtani az online megváltott és kinyomtatott bérletekre vonatkozó visszaváltási igényeket is. Az online megváltott, de ki nem nyomtatott bérletek visszaváltását a https://www.volanbusz.hu/hu/jegy-es-berlet/online-jegyvasarlas/visszavaltas linken lehet kezdeményezni a “Vásárolt Bérletek Jegyzéke” megküldésével.

Kiemelt képünk illusztráció.

Előző sztori

A kormányablakok továbbra is nyitva lesznek

Következő sztori

Előzetes időpontfoglalással fogadja ügyfeleit a NAV

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1