Címlap Baranya 36 millióval ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szigetvári Járási Ügyészség csalás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki egy horgász nagykereskedőtől 36 millió forint értékben csalt ki horgászati eszközöket.

A vádhatóság szerint a férfi egy hajléktalan személy adatainak felhasználásával alapított egyéni vállalkozás nevében 2021-ben felvette a kapcsolatot egy németországi székhelyű horgászati cikkek nagykereskedelmével foglalkozó cég hazai területi képviselőjével. A vádlott a képviselőnek azt állította, hogy egy pécsi székhelyű kiskereskedelmi partnerboltot, valamint webshopot kíván nyitni, amelyhez horgászati cikkeket vásárolna a nagykereskedőtől.

A megbeszélés alapján a hajléktalan személy nevével üzleti partnerként regisztrált a sértett rendszerében, majd 2021 novemberében összesen több mint 36 millió forint értékben rendelt különböző horgászati termékeket. A megrendelt termékeket a sértett cég 30 napos fizetési határidővel szállította le az elkövető lakóhelyére. A férfi a kiszállított termékeket átvette, majd azok egy részét továbbértékesítette, a vételárat azonban a sértett részére nem fizette meg.

A vádlott több mint 36 millió forint kárt okozott a sértettnek, amelyből lefoglalással 27 millió forint kár megtérült.

A jelentős kárt okozó csalás büntetési tétele 1-5 évig terjedő szabadságvesztés.