Címlap Baranya 85 éves pécsi...

85 éves pécsi férfi gyújtotta fel albérletét, mert ki akarták lakoltatni

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség jelentős kárt okozó rongálás bűntette miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki felgyújtotta albérletét, mert ki akarták lakoltatni.

A vádhatóság szerint a 85 éves férfi a feleségével albérlőként lakott egy pécsi családi házban. Miután az ingatlant 2019-ben megvásárolta az új tulajdonos, többször felszólította a házaspárt, hogy hagyják el az ingatlant.

Mivel a vádlott ennek nem tett eleget, ezért a tulajdonos 2022 októberében végrehajtási eljárás keretében végrehajtóval együtt megjelent a háznál, ekkor azonban a pár pár nap haladékot kért azzal, hogy legkésőbb az ingatlant október 10-ig elhagyják. A vádlott nehezményezte, hogy az ingatlant el kell hagyniuk, ezért úgy döntött, hogy bosszúból felgyújtja a házat.

A kiköltözés napjának reggelén a lakásból összepakoltak, majd a feleség beült a gépkocsiba. Ekkor a férfi a családi házban az ingatlan középső szintjének helyiségeit, berendezési tárgyait benzinnel lelocsolta, majd azokat gyufával meggyújtotta. A keletkezett benzingőz rögtön berobbant és az ingatlan középső szintjén jelentős károkat okozott. Ezt követően a vádlott a feleségével – aki nem tudott a férje tervéről – öngyilkossági szándékkal Pécs határába mentek, ahol gyógyszereket vettek be. Azonban időközben eltűnés miatt körözni kezdték őket, és így élve megtalálták a házaspárt.

A rongálással a férfi több mint 31 millió forint kárt okozott. Az idős férfit egytől öt évig terjedő szabadságvesztéssel sújthatják.