Címlap Arc Már baranyai ...

Már baranyai falvakba is telefonálgatott a pécsi polgármester a nem létező akkugyár miatt!

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Felhívott és valamit magyarázott az akkumulátorokról, de mondtam volna neki, hogy odahaza hülyítse az erre fogékony pecsieket, de addigra megszakadt a vonal

– mesélte az esetet az az egerági férfi, akit éppen a húsvéti ünnepek előtt sikerült elérnie Péterffy Attilának telefonon.

Nemcsak őt hívta fel azonban a pécsi polgármester, hanem egy fiatalasszonyt is. A nő lapunknak azt mondta, meglepődött a híváson, mivel nekik semmi közük nincs Péterffy Attilához, és a telefonszámát sem adta meg soha.

Na most én pont tudok részleteket erről az ügyről, mert az időm nagy részét Pécsett töltöm. Én el sem tudom képzelni, kik azok, akik ezt komolyan képesek elhinni, vagy bevenni

– sopánkodott az asszony.

Mint azt a napokban elsőként megírtuk, a pécsi polgármester közvélemény-kutatás jellegű telefonos kampányt indított azért, hogy tudassa a pécsiekkel, a városban nem lesz akkumulátorgyár, megvédi a vizeket. Ennek az egésznek látszólag semmi értelme nincs azonban, ugyanis Pécsett nincs, nem lesz, és nem is lehet „akkugyár” – erről egy hónapja már döntött is a pécsi közgyűlés, meglehetősen színpadias keretek között.


Ráadásul a Pécs Aktuál információi szerint Pécs szóba sem jöhetne egy akkora gyár esetében, mint mondjuk a debreceni, ugyanis nincs akkora egybefüggő, szabad, megfelelő infrastruktúrával bíró ipari területe a városnak.

Mibű?

Bár lapunk érdeklődött a pécsi polgármesteri hivatalban, hogy mennyibe kerül ez a telefonos kampány, és ki fizeti, érdemi válaszokat nem igazán kaptunk: a hat kérdésünkre mindössze négy szó volt a reakció!

Vélhetően a polgármester azzal „trükközik”, hogy a kampányt „a városvezető frakciószövetséget” összefogó Pécs Jövője fizeti egy egyesületen keresztül. Hogy nekik erre miből van pénzük, az már más kérdés.

DatAdat: adatlopás és a kéretlen üzenetek

Amint arról a Pécs Aktuál a választási kampányban beszámolt, furcsa telefonszámokról bombázták ellenzéki kampányüzenetekkel az embereket Pécsett. Mint később kiderült, a Márki-Zay Pétert támogató, Bajnai Gordon volt MSZP-s kormányfő által kiépített DatAdat-csoport állt a hátterében annak az sms-cunaminak, amely során az ország lakosságának egy tizede kapott rövid, sokszor névre szóló üzenetet a baloldali kampányközponttól. Az akciót illegális adatbázis felhasználásával hajtották végre – közölte akkor a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság (NAIH) elnöke. Végül a Nemzeti Nyomozó Iroda személyes adattal való visszaélés miatt rendelt el nyomozást a DatAdat-csoport közreműködésével végrehajtott tömeges adatlopás miatt.