Címlap Balhé Furcsa telefo...

Furcsa telefonszámokról bombázzák ellenzéki kampányüzenetekkel az embereket!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Folyamatosan érkeznek be szerkesztőségünkhöz azok a képernyőmentések, amelyek szerint baloldali – vagyis ellenzéki – kampányüzeneteket kapnak telefonjukra többen. A közös ezekben az emberekben az, hogy

sosem írtak alá semmit, sehol nem adták meg a mobilszámukat, mégis politikai üzeneteket kapnak. Mégpedig igen meglepő telefonszámokról.

Egyik olvasónk, aki rendszeresen rendel az egyik országos, ismert futárszolgálattól, arról a számról kapta ezt az üzenetet, amelyen a cég szokta értesíteni a kiszállításokról:

Egy másik olvasónk azon lepődött meg, hogy különféle szoftverjei és appjai verifikációs kódjait közvetítő telefonszámról kapott mozgósító politikai üzenetet:

Volt, aki azt mondta, a díjbekérő telefonszámról érkezett neki ez az üzenet (a díjbekérőt mi homályosítottuk el):

Egyetlen olvasónk jelezte, hogy ő aláírt az előválasztáson, de nem adta meg a mobilszámát, hogy ne zaklassák. Most mégis kapott politikai üzenetet, pedig szándékosan rossz számot írt be. Ő szintén olyan számról kapta a kampányszöveget, ahonnan közületi infók szoktak érkezni:

Információink szerint nem zárható ki, hogy az ellenzék hozzájutott telemarketinges – és online – adatbázisokhoz, és most azokat használva, „vakrepülésben” tolják ki a politikai üzeneteket válogatás nélkül, abban reménykedve, hogy célba találnak.