Címlap Arc Pécsett sztár...

Pécsett sztárvendégeskedett Szijjártó Péter, akit elkaptunk egy exkluzív interjúra is!

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Köszönőbulit tartott Hoppál Péter Pécsett újraválasztása miatt, a több száz fős vendégsereg mellett pedig a külgazdasági és külügyminiszter volt az est "sztárvendége". A Pécs Aktuál bejuthatott az esemény elejére, és sikerült rögzítenünk egy videós interjút Szijjártó Péterrel.

Hogy pontosan milyen volt Hoppál bulija, arról sajnos nem tudunk beszámolni, mert azon nem vettünk részt, viszont az esemény elején sikerült pár percre bejutnunk. Az biztos, hogy komoly készülődés volt már addigra, a több száz fős vendégsereg nem maradt se szomjas, se éhes, a hangulatfelelősök pedig ők voltak:

Kővári János, Pólics József, Szijjártó Péter, Bánki Erik, Őri László és Hoppál Péter (Fotó: Hoppál Péter)

Hoppál Péter egyébként hangulatfotókat is megosztott hivatalos közösségi oldalán a délutánról.

Exkluzív interjú

A Pécs Aktuálnak sikerült elkapnia a minisztert, aki 15 perces interjút meg is ígért lapunknak és tartotta is a szavát, így ebben az időkeretben tudtuk kérdezni.

Rákérdeztünk arra, hogy továbbra is helyes iránynak tartja-e a „keleti nyitást” és a Kelet-Nyugat közötti ingapolitikát – különös tekintettel a szomszédunkban folyó orosz-ukrán háborúra, és annak lehetséges következményei miatt; várható-e stílusváltás és a csatabárd elásása az EU politikai szervezeteivel, illetve a mainstream világsajtóval; mire számít a jogállamisági mechanizmus miatt, és persze megkérdeztük, marad-e külgazdasági és külügyminiszter, vagy más feladatra készül.

Természetesen rákérdeztünk Pécsre is amiatt, mert az elmúlt 2,5 évben mintha ezt a térséget elkerülné a pénz, a befektetés az ország más térségeihez képest. Kíváncsiak voltunk, hogy mi lehet ennek az oka? Nincs elég jóban a kormánnyal a mostani városvezetés és ezért vagyunk ennyire lemaradva, mert „nem közvetít” ide nagyberuházót az „állam”, vagy helyi szakmai, felkészültségi problémák lehetnek, és hiányoznak a víziók, kidolgozott tervek, számítások és az ötletek?

A rövid videós interjú itt nézhető meg a miniszter válaszaival: