Címlap Podcast A legnagyobb ...

A legnagyobb győztes: podcast Nagy Csabával

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Nagy Csabát, a Fidesz pár napja újraválasztott nyugat-baranyai országgyűlési képviselőjét kérdeztük friss podcastunkban, aki, ahogy majd hallani fogják, döbbenetes számokat és támogatottságot produkált, messze kiemelkedve ezzel a baranyai, de az országos politikusok közül is.  

Viszont, ha most kellene döntenie, biztosan nem lenne politikus

– mondta Nagy Csaba a Pécs Aktuál legfrissebb podcastjában. Az „ősfideszes” képviselő szerint ugyanis olyannyira megváltozott a politika Magyarországon, hogy ami manapság megy politikai közbeszéd, színvonal szintjén – akár Pécsett, Baranyában, akár az országban, de a Parlamentben is -, az riasztja.

18-19 éves kora óta politizál Nagy Csaba, aki a beszélgetésben elárulta azt is, hogy egy tősgyökeres pécsiből hogyan lett a „vidék” képviselője, ráadásul egy olyan választókörzetben, ahol korábban igen erős volt a baloldal – köszönhetően a tsz-rendszernek, majd az abból kialakuló gazdasági háttereknek és erőviszonyoknak.

A Facebook-buborékon túl

Nagy Csaba abban is különleges, hogy szaktársaival ellentétben szinte alig szerepelt a Facebookon, vagy a médiában, kampányát jól láthatóan nem ezekre a népszerű felületekre alapozta – sőt. Ezzel kapcsolatban a politikus azt mondta, ez tudatos döntése volt, és meg is magyarázta, hogy miért.

Mindezek ellenére, vagy éppen ezért, 2014-ben 44%-kal (Tiffán Zsolt), 2018-ban 49%-kal tudott nyerni, most pedig már 61%-kal győzött a választáson, majdnem 30 ezer nyugat-baranyai szavazott rá, míg a hatpárti ellenzéki jelölt 13 835 szavazatot kapott, ami 28-29%-os támogatottságot jelent. Vagyis magyarul: a baranyai politikusok között, de országos viszonylatban is, az egyik legmarkánsabb, legfölényesebb győzelmet könyvelhette el Nagy Csaba.

De hogyan csinálta és ő maga minek tulajdonítja a népszerűségének ilyen mértékű növekedését?

– erről is kérdeztük a politikust, aki eredményével messze kiemelkedik a baranyai kollégái közül: Hoppál Pétert (Fidesz) 44,41%-kal és Mellár Tamást (független) 44,01%-kal választották meg képviselőnek. (A KDNP-s Hargitai János 60,44%-kal győzött.)

Nagy Csaba beszélt arról a víziójáról is, hogy szerinte milyen lehetne a jövő Baranyája.

Aki nem követi a hivatalos podcast-oldalakat, az ide kattintva meg tudja meghallgatni a beszélgetést.

A teljes adás pedig elérhető a hivatalos podcast felületeken is: