A két siklósi rendőr nem felejtett, emlékeztek rá, hogy furcsán jár az egyik tolvaj (Fotó: Rendőrség)
Címlap Krimi A nézését meg...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Zsaru Magazinban írták meg az érdekes rendőrségi sztorit, miszerint két siklósi körzeti megbízott fogta el március 25-én azokat a betörőket, akik két hónappal korábban törtek be egy családi házba a városban, és több százezer forint értékben ékszereket vittek el. Az egyik tolvajnak egyedi volt a járása…

A tolvajok hajnalban hatoltak be Siklóson egy családi házba, miután a tulajdonosai elhagyták. A betörők először a kerítést bontották meg, majd a terasz felőli ajtót felveszítve jutottak be az ingatlanba, ahonnan körülbelül 300 ezer forint értékű ékszerrel távoztak.

– Az utca térfigyelő kameráit visszanézve két férfit láttunk a helyszínen az elkövetés időpontjában. Bár maga a bűncselekmény nem látszott, de rajtuk kívül senki sem tartózkodott abban az időpontban a ház környékén – mondta Képíró Gábor törzszászlós, a Siklósi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. – Feltűnt az egyikük egyedi járása, de azonosítani nem tudtuk őket. Két hónappal később, március 25-én Nagy László törzszászlóssal láttunk el szolgálatot a város belterületén, amikor felfigyeltünk két férfira.

Feltűnt a rendőröknek, hogy az egyikük a járása alapján nagyon hasonlított ahhoz a férfihoz, akit korábban a felvételen láttak, ráadásul idegenek voltak a városban. A gyanút még inkább erősítette, hogy amikor meglátták a szolgálati autót, elfordították a fejüket, és megpróbáltak eltűnni.

– Bementek egy árkád alá, azonban nem sikerült meglépniük, mivel jól ismerjük a helyet, így mire a másik oldalon kijöttek, meglepetésükre mi már ott vártuk a két férfit. Ezután előállítottuk őket a Siklósi Rendőrkapitányságra, ahol elismerték a bűncselekményt, valamint az is kiderült, hogy V. Ferencet szabálysértési pénzbírság be nem fizetése miatt körözik, ezért őt őrizetbe vettük – mesélte Nagy László törzszászlós.

D. Tibort (69) és V. Ferencet (58) lopás bűntettével gyanúsították meg. Jelenleg szabadlábon védekeznek.