A PMFC szurkolói ott voltak a Honvéd stadionjában is, és mindent megtettek azért, hogy jó eredmény szülessen (Fotó: PMFC)
Címlap Sport Kőkemény mecc...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A labdarúgó másod- és harmadosztályban egyaránt már csak öt forduló van vissza a 2023/2024-es szezonból, vagy a hajrá kellős közepén járunk. Az öt érintett baranyai csapat közül csak a HR-Rent Kozármisleny dőlhet hátra (de sosem teszi – respekt!), a PMFC-nek, a Szentlőrincnek, a PTE-PEAC-nak és a Mohácsnak maximálisan oda kell tennie magát. A PMFC-drukkerek érezhetően aggódnak, a napokban kérdéseket fogalmaztak meg a vezetőség felé, de akár kapnak válaszokat, akár nem, ott lesznek ma (is) a lelátón.

Ebben a szezonban eléggé erőtlen a Munkás, vagyis sokak kedvence, a PMFC. A (sokkal) szebb napokat is megélt pécsi piros-feketék a bentmaradásért küzdenek az NB II-ben, ami elég messze van attól, amit sokan látni szeretnének: az élvonalbeli szerepléstől. Talán egyszer oda is eljutunk.

A gyenge produkció a szurkolóknál is rendre kiveri a biztosítékot. A PMFC legutóbb 4-0-ra kikapott a Honvédnál, ezután az alábbi kérdéseket fogalmazták meg a vezetőség felé a Munkás 1950 Facebook-csoport oldalán:

– Legyenek szívesek tájékoztatni a PMFC szurkolók közösségét, hogy mi a tervük szeretett klubunkkal?

– Mik a PMFC jelenlegi céljai? Hogyan akarják bent tartani a csapatot az NB II-ben?

– Miért engedtük el a már bizonyított, jó játékosaink tömkelegét, és miért hoztunk ismeretlen, tapasztalattal nem rendelkező, és sokszor ehhez a sporthoz látványosan nem értő új embereket?

– Ha esetleg mégis kiesünk az NB II-ből, akkor mik a tervek a következő szezonra?

– Kiesés esetén hogy fogják itt tartani az így is gyenge állományt, ha pedig elmegy sok játékos, mit kezdenek a már NB III-hoz is kevés gárdával.

– Ki a szakmai igazgató (sportigazgató), mit csinál, és felelősségre vonta-e már valaki ezért a „profi” munkáért?

– A vezetőség esetleges hibáit, rossz igazolásait vizsgálja-e valaki?

Nos, hogy jönnek-e válaszok, vagy sem, nem tudni (mondjuk nem ártana némi kommunikáció), mindenesetre a pécsi srácokra ma nagyon fontos meccs vár, a szurkolók pedig most is ott lesznek a lelátón, hogy adjanak némi plusz energiát, erőt. A Haladás jön ma a Stadion utcába, s miután a szombathelyi nem egy verhetetlen csapat, ráadásul Mátyus János együttesének úgy kell a győzelem, mint a falat kenyér, nincs mese, meg kell szerezni a három pontot!

Egy házzal arrébb, Kozármislenyben valamit nagyon jól csináltak ebben a szezonban, ugyanis a kék-fehérek már nyugodtan hátradőlhetnének. A bentmaradás már megvan, immár csak az a kérdés, hogy mennyire előkelő pozícióban zárják majd a bajnokságot. Jelenleg az ötödik helyen állnak, s bár most nagyon nehéz meccs vár rájuk, elvégre a Gyirmót vendégei lesznek, a leendő házigazdák pedig ott vannak közvetlenül mögöttük, a mislenyi srácok simán képesek lehetnek egy bravúrra idegenben is.

Egy osztállyal lejjebb, az NB III. Dél-Nyugati csoportjában három baranyai csapatnak is szoríthatunk, a Szentlőrincnek, a PTE-PEAC-nak és a Mohácsnak. A célok természetesen nem ugyanazok, a lőrinciek a bajnoki címért küzdenek. Jelenleg a második helyen állnak, egy pont a lemaradásuk az Iváncsával szemben, s miután már csak öt forduló van hátra, nem hibázhatnak – ma a Bonyhád-Majos otthonában kell nyerniük. Két körrel később, május 12-én aztán jöhet az egymás elleni rangadó, az Iváncsa–Szentlőrinc, nos, itt minden el fog dőlni.

A PTE-PEAC és a Mohács eközben a bentmaradásért gürizik. Jelen pillanatban a pécsiek állnak egy hajszállal rosszabbul, hiszen a 13. pozícióban vannak, amivel bent is lehet maradni, de ki is lehet esni (a négy csoport legrosszabb 13. helyezettje búcsúzik). A Mohácsi TE-nek ugyanannyi pontja van, de most a 12. helyen áll, ami biztos bentmaradást jelent. Mindkét csapat idegenben játszik ma, kérdés, ki lesz eredményesebb vendégként.

A mai műsor: PMFC–Szombathelyi Haladás (17.00), Gyirmót FC Győr–HR-Rent Kozármisleny (17.00), Bonyhád-Majos–Szentlőrinc (17.00), Dunaújváros–Mohácsi TE (17.00), Ferencváros II.–PTE-PEAC (11.00).

A szentlőrinciek legutóbb 6-2-re verték a Ferencváros másodk csapatát, s miután megkapták az NB II-es licenszet, már csak rajtuk múlik a feljutás