Címlap Krimi Drogültetvény...
Cikkünk frissítése óta eltelt 8 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntette miatt emelt vádat két, többszörösen büntetett előéletű férfi ellen.

A vádhatóság szerint az idősebb férfit korábban kétszer szabadságvesztésre ítélték kábítószer-birtoklás miatt. A vádlott a tavalyi év elején egy internetes weboldalról 300 kannabiszmagot rendelt, majd azokat tavasszal elültette Pécsen, egy külterületi városrészen. A férfi a növények gondozásához szükséges eszközöket szerzett be és egy búvárszivattyút is működtetett, amivel az erdős terület melletti patakból öntözte a kannabisznövényeket.

Az elkövető gondozta a növényeket és arra is gondolt, hogy az ültetvényt ellenőrizze. Felszerelt hat vadkamerát, amelyek mozgásra aktiválódva állóképeket készítettek. A fiatalabb férfit megkérte arra, hogy amíg a növényeket gondozza, az ültetvény melletti területeket figyelje és értesítse, ha valaki közeledik. Ezért a beérett termésből marihuánát ígért neki. A fiatalabb elkövető a kérésnek eleget téve 2022 augusztusától rendszeresen kijárt az ültetvényre és figyelte a környéket.

A Pécsi Rendőrkapitányság munkatársai 2022. október 26-án foglaltak le az ültetvényen 207 tő kannabisznövényt és a gondozásukhoz használt eszközöket. A lefoglalt 207 tő jelentős mennyiségű kábítószernek minősül.

A Pécsi Járási Ügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer birtoklásának bűntettével vádolja a két férfit, az idősebbet tettesként, a fiatalabbat bűnsegédként.

A bűncselekmény büntetési tétele öt évtől tíz évig terjedő szabadságvesztés, azonban az idősebb vádlottal szemben, mivel különös visszaesőként követte el a bűncselekményt, a büntetési tételkeret öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés.