Címlap Baranya Durva: unokah...
Cikkünk frissítése óta eltelt 12 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség a 10 év fegyházbüntetés helybenhagyását indítványozta annak a vádlottnak a büntetőügyében, aki kiskorú rokona sérelmére szexuális erőszakot követett el – tájékoztatott a Pécsi Fellebbviteli Főügyészség.

A vádhatóság szerint a nevelőszüleivel együtt élő baranyai férfi családjához 2019 júniusában látogatóba érkezett két kiskorú unokahúga, akik a vádlottal közös szobában aludtak. Az éjszaka ittasan hazatérő vádlott a telefonján a még ébren lévő idősebbik gyereknek pornográf videofelvételeket mutatott, majd a kislányt szexuálisan molesztálni kezdte.

Egy hónappal később a két gyerek néhány napot ismét a nagyszülői házban vendégeskedett. Egyik este a vádlott ismét későn ért haza, és az idősebb unokahúgával a fürdőszobában újra szexuális indíttatással erőszakoskodott.

A Pécsi Törvényszék a vádlottat szexuális erőszak miatt 10 év fegyházbüntetésre ítélte. Az ítélet ellen a védelem felmentés iránt fellebbezett. A Pécsi Fellebbviteli Főügyészség az elsőfokú ítélet helybenhagyására tett indítványt.

Az ügyben másodfokon a Pécsi Ítélőtábla dönt.

(Illusztráció: Getty Images)