Címlap Baranya Ilyen a rossz...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Szigetvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja azt a férfit, aki egy szigetvári vendéglátóhelyen söröspohárral ütötte meg élettársát – közölte a Baranya Vármegyei Főügyészség.

A vádhatóság szerint a 40-es éveiben járó férfi és élettársa tavaly október 2-án délután egy szigetvári vendéglátóhely teraszán italoztak mások társaságában. A vádlott és élettársa veszekedni kezdtek egymással, ami odáig fajult, hogy a férfi a kezében levő, teli söröspohárral megütötte a sértett nő arcát.

Az ütés a nő száját érte, a pohár összetört, és éles széle megvágta a sértett ajkát. A bántalmazás ugyan nyolc napon belüli sérüléseket okozott, de csak a véletlenen múlt, hogy a nő szemgolyója nem sérült meg súlyosabban.

A Szigetvári Járási Ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérletével vádolja, aminek a büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés. Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy a bíróság a vádlottat felfüggesztett szabadságvesztésre ítélje.