Címlap Sport Pécsi siker: ...
Cikkünk frissítése óta eltelt 9 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Ragyogó teljesítményt nyújtott, és ennek köszönhetően aranyérmes lett 200 vegyesen a PSN Zrt.-Pécsi Sportiskola versenyzője, Konkoly Zsófia a Manchesterben zajló paraúszó világbajnokságon.

A világ legjobb paraúszói randevúznak július 31. és augusztus 6. között Manchesterben, ahol 70 ország több mint 600 sportolója részvételével rendezik meg a világbajnokságot. A legszűkebb elitben ott van a pécsi kiválóság, Konkoly Zsófia, aki kétszeres világbajnokként utazott ki – most pedig már háromszorosnak vallhatja magát! A 200 vegyes címvédője ugyanis bizonyította, hogy ez a szám az övé az SM9-es kategóriában, fantasztikus úszással szerezte meg az aranyérmet.

Nagyon boldog vagyok ezzel az eredménnyel, teljesen kiúsztam magam! Nem számítottam arra, hogy világbajnoki címet szerzek. Fokozta az örömömet, hogy a családom, édesanyám, nagymamám, testvérem élőben, a helyszínen nézhette végig az úszásomat, és utána együtt örülhetett velem!

– mondta a Pécs Aktuálnak Konkoly Zsófia.

Edzőjét, Jancsik Árpádot szintén sikerült utolérnünk: „Ahhoz képest, hogy a felkészülés cseppet sem volt zökkenőmentes, hol betegség, hol sérülés jött közbe, úgy tűnik, sikerült mindig megfelelően alkalmazkodnunk a kialakult helyzetekhez. Zsófi óriásit úszott a döntőben, Sors Tamáshoz felérő sokoldalú klasszis! Megvan a paralimpiai kvóta, aminek természetesen nagyon örülünk.”

A PSN Zrt.-Pécsi Sportiskolát Konkoly mellett Iván Bence képviseli még a manchesteri világbajnokságon.