Címlap Baranya Elkapták a ko...
Cikkünk frissítése óta eltelt 3 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Amint arról korábban beszámoltunk, két idős asszonyt is kifosztottak januárban Komlón. A rendőrségre arról érkezett bejelentés, hogy január 5-én 19 óra 30 perc körül egy komlói parkolóban ketten megfenyegettek egy idős nőt, majd kitépték a kezében lévő szatyrát, miközben a földre lökték. A szatyorban lévő értékeket, többek között egy táblagépet, valamint egy pénztárcát bankkártyával és iratokkal együtt magukkal vitték.

Pár nappal később hasonló eset történt. Egy komlói pékség előtti útszakaszon január 20-án 21 óra 30 perc körül ismeretlen személyek késsel fenyegetve szintén egy idős nőt szólítottak fel az értékei átadására. A sértett ennek eleget tett, és átadta az elkövetőknek a mobiltelefonját, valamint a pénztárcáját. Az elkövetők mindkét esetben sötét ruházatot viseltek, és az arcukat is eltakarták.

A rendőrök azonban azonosították őket, majd a „Mecsek” Közterületi Támogató Alosztály munkatársainak bevonásával január 26-án egy komlói lakásban elfogták az elkövetéssel gyanúsítható 23 éves férfit és társát, egy 16 éves fiút. Előállításukat követően kihallgatták őket, amelynek során mindketten elismerték a bűncselekmények elkövetését. A párost őrizetbe vették, és kezdeményezték letartóztatásukat; ellenük rablás elkövetése miatt nyomoznak a komlói rendőrök.