Címlap Krimi Érdekes trükk...

Érdekes trükkel lopott több mint 5 milliót egy Tesco pénztáros diákmunkás

Cikkünk frissítése óta eltelt 5 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A vád szerint a 21 éves férfi 2020 januárjától az egyik nagy hatvani áruházban diákmunkásként dolgozott, ahol áprilistól kezdve pénztáros volt. A módszere az volt, hogy

indokolatlan nyugtamegszakítást alkalmazva különböző mennyiségű papírpénzt vett ki a kasszából, majd azokat egy blokkba tekerve elrejtette a ruhájába.

A fiatalember 2020 májusától 2021 márciusáig összesen 5.673.000 forintot sikkasztott. Amikor elkapták, akkor is volt nála 250.000 forint.

A módszerét kamerára is vették:


A Hatvani Járási Ügyészség most benyújtott vádiratában 2 év 5 év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés és ezen túlmenően 150.000 forint pénzbüntetés kiszabására tett indítványt, mert a saját zsebre dolgozó pénztárost folytatólagosan, jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás bűntettével vádolja. Az ügyészség indítványozta azt is, hogy a bíróság a próbaidő tartamára rendelje el a vádlott pártfogó felügyeletét, valamint kötelezze a férfit az okozott kár megtérítésére.