Címlap Baranya Garázdaság mi...

Garázdaság miatt elítélt férfi lopott volna ruhát egy pécsi áruházban

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség többszörös visszaeső férfival szemben emelt vádat dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás vétsége miatt.

A vádhatóság közleménye szerint a vádlottat a Pécsi Járásbíróság március 9-én jogerős ítéletével garázdaság vétsége miatt 6 hónap börtönre ítélte, azonban a vádlott férfi öt nap múlva bement egy pécsi áruház ruházati részlegén kiválasztott egy kapucnis pulóvert, amit bevitt a próbafülkébe, leszedte róla az áruvédelmi etikettet, majd felvette a ruhaneműt.

A vádlott a pulóvert nem fizette ki, a pénztárt már elhagyta, amikor a biztonsági őrök megállították és bekísérték a biztonsági helyiségbe. A férfi levette a lopott pulóvert, ami azonban eladhatatlanná vált, mert megrongálódott az áruvédelmi etikett eltávolítása miatt.

A Pécsi Járási Ügyészség vádiratában arra az esetre, ha a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a bűncselekmény elkövetését, 8 hónap börtön és 2 év közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta. A vádlott feltételes szabadságra sem bocsátható, mivel a bűncselekményt a korábbi szabadságvesztésre ítélése után, a végrehajtás befejezése előtt követte el.