Címlap Krimi Halálra késel...
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az egyesült államokbeli Phoenixben brutálisan meggyilkolták a magyar sztárpszichológus, Prof. Dr. Bagdy Emőke református lelkész fiát – tudta meg a Blikk.

Az arizonai helyi sajtóban futótűzként terjedt a hír, hogy október 21-én halálra késeltek egy 53 éves férfit, Császár Zsoltot. Úgy tudjuk, hogy az áldozat Bagdy Emőke fia.

„Igaz a hír, megölték a fiamat. Megsemmisültem, felfoghatatlan a számomra”

– erősítette meg a klinikai szakpszichológus.

Az amerikai lapok az elkövető, a 18 éves Yaaliyah Ezekiel Jackson vallomását is idézik, amelyben azt állítja, hogy a nővére lakásán vendégeskedett Zsolt, és egy összeszólalkozás után, önvédelemből szúrta meg többször áldozatát.

A gyilkos: Yaaliyah Jackson-Maricopa / Fotó: County Sheriff’s Office

„Amit olvastunk mi is a kinti lapokban, azok értelmetlenségek. A lányom, Zsolt ikertestvére és a vejem kint van Arizónában, még nagy erőkkel zajlik a nyomozás. Az amerikai jogok szerint az áldozat hozzátartozói minden dokumentumot, hanganyagot megismerhetnek, így a boncjelentéstől a tanúvallomásokig mindent. Ezért biztos forrásból mondhatom, semmi nem igaz abból, amit a sajtó leírt.

A fiamat – aki teológus volt – egy rendezvényre hívták, azonban tőrbe csalták. Szándékközösségben, többek által nyereségvágyból elkövetett rablógyilkosság volt.

A bűntényt egyelőre a 18 éves, 2 méter magas, kisportolt Jackson vállalta magára, de más vitte el az autót, a mobiltelefont, stb. Nem ismerte a fiam a támadókat, és még csak nem is védekezett, mert nem számított semmi rosszra. Jóindulatú, embereknek segítő, mélyen hívő ember volt. Vékony, 170 cm-es jóságos kis ember. Jackson 2 hete volt próbaidőn szabadlábon, egy reintegrációs program keretében. Egész gyermekkorát intézetekben és fiatalkorúak börtönében töltötte, így nyilván a tettestársai is, akik között nagykorú (21 év feletti) értelmi szerző is volt. Jaksont elfogták és a társai védelmében hamis vallomást tett, hiszen fiatalkorú és kevesebb vesztenivalója lehet. Hirtelen felindulásra való hivatkozását el sem fogadták, hiszen úgynevezett secondary murderrel vádolják, azaz nem indulat-bűncselekménnyel.

Nem először ölt embert, és súlyos indulatkezelési zavarai vannak. Nagy erőkkel folyik a nyomozás, ezért a sajtó csak fantáziálni tud, illetve az elkövetők köréből dezinformálják.

Kérem a jóérzésű embereket, ne zaklassák a családomat és engem a jövőben média hírekkel és fölösleges levelekkel! – kérte Bagdy Emőke.

Hoppál politikai gyilkosságot sejtet

Hoppál Péter komoly, súlyos állításokat fogalmazott meg Bagdy Emőke fiának meggyilkolása kapcsán, miután megosztotta közösségi oldalán a tragédiáról szóló cikket – fedezte fel a Blikk.

A cikk alá ugyanis egy összeesküvés-elméletet kommentelt. Ezt írta hozzászólásban:

„Nehéz elhinni, hogy Bagdy teológus fia csak véletlen áldozat volt… Bagdy Emőke professzor asszony klinikai szakpszichológusként nyíltan ki merte mondani, hogy a homoszexualitás nem betegség, hanem deviancia. Bátran kiállt a pedofília elleni törvény mellett, a gyermekek jógaiért, az LMBTQ-törekvésekkel szemben.

Kedves Emőke! Őszinte részvétünk! Az Úr vigasztalását kérjük Önnek és egész családjának.”

Vagyis Hoppál Péter gyakorlatilag azt sejteti, politikai indíttatású gyilkosság történt – írja a lap.


(Via Blikk / Borítókép forrása Blikk / Császár Zsolt idén augusztusban hazalátogatott édesanyja, Bagdy Emőke 82. születésnapjára, akkor készült ez a fotó)