Címlap Baranya Hónapokig éhe...

Hónapokig éheztette kutyáit, állatkínzó ellen emeltek vádat Komlón

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Komlói Járási Ügyészség állatkínzás miatt emelt vádat egy férfi ellen, aki elköltözött ingatlanáról, két kutyáját azonban otthagyta, ellátásukról nem gondoskodott.

A vádhatóság közlése szerint a férfi két kutyát tartott otthonában, de tavaly szeptember végén elköltözött, kutyáit láncra kötve, házőrzés céljából, az ingatlan udvarán hagyta. Megbeszélte szomszédjával, hogy viszi az élelmet, amit a szomszéd beosztva az állatoknak ad.

A vádlott kéthetente hat kilogramm csirkelábat vitt a kutyáknak, azt szomszédjánál hagyta azzal, hogy ossza be részükre. A szomszéd gondoskodott a kutyák ivóvizéről, de a férfi által vitt élelem nem volt elég, ezt jelezte is a férfinak, aki azonban ezzel nem törődött, a kutyák megfelelő táplálásáról nem gondoskodott.

A kutyák éhesek voltak, láthatóan fogytak. A hideg idő beköszöntével szenvedésüket az is súlyosbította, hogy nem volt búvóhelyük. Az állatok elegendő élelem és a hideg elleni búvóhely nélkül ellátatlanul maradtak. Szenvedésüknek az vetett véget, hogy lakossági bejelentés alapján 2021. december közepén hatósági állatvédelmi ellenőrzést követően az állatokat a komlói ebrendészeti telepre szállították.

A vád szerint a férfi kutyáit elhagyta, nekik különös szenvedést okozott. Cselekménye állatkínzás bűntettének megállapítására alkalmas, aminek a büntetési tétele három évig terjedő szabadságvesztés.