Címlap Krimi Kiderült, hog...

Kiderült, hogy milyen büntetést kapott a kocsikat kromofággal leöntő férfi

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Törvényszék mint másodfokú bíróság a Pécsi Járásbíróság elsőfokú ítéletét lényegében helybenhagyta: a vádlottat közlekedés biztonsága elleni bűntett és nyolc rendbeli kisebb kárt okozó rongálás vétsége miatt, mint a vagyon elleni bűncselekmények vonatkozásában különös visszaesőt, halmazati büntetésül kettő év börtönre – amelynek végrehajtását négy év próbaidőre felfüggesztette – és 300 000 forint pénzbüntetésre ítélte. A bíróság megállapította, hogy a vádlott pártfogó felügyelet alatt áll.

A bíróság szerint a vádlott férfi 2018. január 17-ét megelőzően – ismeretlen időpontban – egy komlói parkolóban beleöntött kb. fél kg kristálycukrot a korábbi élettársa tulajdonát képező személygépkocsi üzemanyagtankjába. Amikor ugyanazon a napon a sértett nő a gépkocsival közlekedett, a jármű üzemanyag-ellátó rendszere meghibásodott, a gépkocsi motorja üzemképtelenné vált, így a jármű az úton megállt. A vádlott cselekményével veszélyeztette a sértett testi épségét. Az üzemanyagrendszer javítása és tisztítása kapcsán a sértettnek 52 000 forintjába került.

A vádlott pár nappal korábban, az előző év végén egy napon egy pécsi parkolóban maró anyaggal, kromofággal leöntött hét személygépkocsit, ezzel összesen 1 151 938 forint kárt okozva, amely nem térült meg.

Az ítélet jogerős.

(Borítóképünk illusztráció)