Címlap Egyetem Különleges, s...
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Szabadulószobának berendezett lakókocsi érkezik Pécsre szeptember 22-én a Holland Rendőrség és a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Kar (PTE ÁJK) Emberkereskedelem Elleni Kutatócsoportja szervezésében.

Az Escapevan, azaz a „szabaduló-lakókocsi” elnevezésű program keretében a látogatók megismerhetik Nóra történetét, akit először Magyarországon, majd Hollandiában kényszerítettek prostitúcióra, végül a hatóságok munkájának köszönhetően megmenekült. A szabadulószobából különböző feladatok útján lehet kijutni. A program célja, hogy „láthatóvá” tegye az emberkereskedelem áldozatait és az őket érő megpróbáltatásokat. Az interaktív feladatok megoldásával a résztvevők segíthetnek megmenekülni Nórának, a virtuális áldozatnak.

A szabadulószobának berendezett lakókocsit Pécsen szeptember 22-én és 23-án, a Fürdő utcában 9 és 20 óra között lehet megtekinteni és kipróbálni.

A program szervezésében közreműködnek a magyar rendőrség áldozatsegítő hálózatának tagjai, akikkel a látogatók elbeszélgethetnek az emberkereskedelem jelenségéről is. A szervezők különösen ajánlják a veszélyeztetett csoportokba tartozó személyeket gondozó, nevelő és oktató intézményeknek, hogy a fokozott veszélynek kitett személyek minél hamarabb megismerkedjenek az emberkereskedelem veszélyeivel.