Nem jó hír a tolvajnak: a kamera minden mozzanatot felvett (Fotó: Thomas Pentz/Facebook)
Címlap Krimi Mekkora szaki...
Cikkünk frissítése óta eltelt 7 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Humoros bejegyzéssel keresi eltűnt motorját, és persze a tolvajt a közösségi média segítségével a pécsi Thomas Pentz: „A nagy sietség közepette elfelejtetted a töltőn lévő akkumulátort, ezt szeretnénk még eljuttatni hozzád”.

Nyilván nem kis bosszúságot okozott az a tolvaj, aki július 26-án az éjszaka leple alatt meglovasította az Iparkamara mellett a Super SOCO elektromos motorkerékpárt. Kétségtelen, hogy nagyon megtetszhetett az enyveskezű srácnak a kétkerekű, különben nem vitte volna el egy olyan helyről, ahol kamera veszi az egészet, miként az is tény, hogy nem motorbolti eladó a delikvens: be akarta rúgni az elektromos járművet…

A motor használója, Thomas Pentz (a kétkerekű egyébként a Cubicfox cég tulajdona) humoros bejegyzésben keresi a közösségi média segítségével a járgányt, és persze az elkövetőt.

„ELLOPTÁK – SUPER SOCO TSX –
Üdvözöllek a Super Soco tulajdonosok körében!
A nagy sietség közepette elfelejtetted a töltőn lévő akkumulátort, ezt szeretnénk még eljuttatni hozzád. Hamarosan jelentkezni fog nálad a Pécsi Rendőrkapitányság, hogy ezt átadja.
Biztos feltűnt neked az akkumulátor hiánya mikor éjjel a reflektor alatt a vörösen világító infra kamerával szemben próbáltad berúgni az elektromos motoromat a hátsó lábtartóval.
Aki ráismer a fiatalemberre kérem jelezze, hogy eljuttasam neki a kulcsot, akkut meg persze a használati leírást.
„Ellopták a biciklim a narancs fehér biciklim.. az akksija még ott maradt a Ferenc utca 10 alatt”
Köszi a megosztást!”

Lapunk kérdésére azért elárulta, nem feltétlenül élte meg ilyen viccesen a sztorit, de úgy érezte, egy „k….anyázós” poszt helyett egy ilyen bejegyzéssel előbb célt érhet.

„Különösebben nem vagyok bosszús, mert szerintem meglesz az elkövető. A feljelentést természetesen megtettem a rendőrségen” – tette hozzá.

Ha van vér a tolvaj pucájában, ma éjjel visszatolja a motort a helyére. Adunk is neki némi tanácsot: ha van humora, hagy mellette egy kis itókát, mondjuk sört és bort, a tulaj ugyanis szereti…

Reméljük, meglesz a paripa!

A motor használója, Thomas Pentz humoros bejegyzéssel keresi a tolvajt
Kemény meló ez: a kamerák felvették, ahogy a tolvaj bőszen tologatja a motort a pécsi belvárosban