Címlap Krimi Nem voltak ma...
Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Eltűnt négy emberrel a fedélzetén egy Horvátországból Németországba tartó Cessna 182 típusú kisrepülőgép – közölte a horvát belügyminisztérium vasárnap.

A sportrepülőgép Splitből szállt fel a reggeli órákban. A horvát légiforgalmi irányító szolgálat radarjáról 11 óra 25 perckor tűnt el a Plitvicei tavaktól nem messze, Rakovica felett, 700 méter magasan. A Vecernji List című horvát napilap – nem hivatalos források alapján – azt írta, hogy egy Németországban bejegyzett gépről van szó, amely Laichingen városba tért volna vissza. Arról, hogy kik utaztak a gépen, nincs hivatalos adat.

A repülőgép segélyhívást adott le, mielőtt eltűnt volna. Az eltűnés koordinátáiról a Polgári Védelmi Operatív Központ tájékoztatta a belügyminisztériumot és a Horvát Hegyi Mentőszolgálatot (HGSS). A rossz időjárási viszonyok miatt helikopterek nem szállhattak fel, ezért a HGSS drónokkal is vizsgálja a területet. Jelenleg a polgári védelmi központ, a rendőrség és HGSS munkatásai, összesen mintegy száz ember keresi az eltűnt gépet.

A magyar külügyminisztérium – a HVG megkeresésére válaszolva – azt a tájékoztatást adta, hogy nem voltak magyarok az eltűnt repülőgépen.

Területileg illetékes külképviseletünk munkatársai felvették a kapcsolatot a helyi hatóságokkal, akik a lezuhant repülőgép utasaival kapcsolatban megerősítették, hogy nincs köztük magyar állampolgár

– közölték.

(Fotó: civilna-zastita.gov.hr)