Címlap Krimi Nyakon szúrta...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Baranya Vármegyei Főügyészség emberölés miatt emelt vádat egy baranyai férfi ellen, aki 2017-ben megölte szomszédját, akit ezután öt évig eltűntként tartottak nyilván.

A vádhatóság közlése szerint a vádlott ugyanazon kis baranyai faluban lakott a sértettel, akivel gyakran összejártak, együtt italoztak. 2017. június közepén az egyik este a sértett ittas állapotban megjelent a vádlott lakásánál, ahol közösen folytatták az italozást. Ennek során közöttük szóváltás alakult ki, majd a vádlott egy konyhakéssel nyakon szúrta a sértettet, aki ennek következtében meghalt.

A vádlott hajnalban a holttestet egy pokrócba tekerte, majd az udvaron található garázs alatti szerelőaknába dobta, amelyre hamut, meszet és különféle hulladékot halmozott fel. A sértett használati tárgyait, ruházatát és a kést a vádlott eldobta.

A megölt férfit néhány nap múlva keresni kezdték, őt nem találták. A faluban ezt követően vele kapcsolatban az a szóbeszéd alakult ki, hogy külföldre távozott. Mivel a későbbiekben sem lehetett további információt megtudni vele kapcsolatban, ezért a rendőrség körözését rendelte el.

2021 januárjában a vádlott egy falubelijével a házát elcserélte, azonban közölte az új lakóval, hogy a garázsban elásta korábban elpusztult kutyáját, ezért annak maradványait elviszi magával az új házába. Ezzel egy időben a vádlott ittas állapotban többször tett utalást a sértett megölésére falubeli ismerőseinek.

A rendőrség 2022 decemberében tartott házkutatás során találta meg az elhunyt csontjait a vádlott új lakásának padlásán. A tettes letartóztatásban van.