Címlap Arc Sértődött han...

Sértődött hangú magyarázatot adott Péterffy Attila arra, hogy miért nem ment el a Seiren gyáravatójára

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Napok óta téma, hogy a pécsi polgármster nem jelent meg a japán cég gyáravatóján, amelyet a napokban tartottak. Ehelyett külön szerveztek találkozót a cég vezetőivel, de az ünnepélyes eseményt - amelyen a külügyminiszter és a hazai befektetéseket gyakorlatban is bonyolító HIPA vezetője is ott volt - kihagyta.

Lapunk napok óta próbálja kideríteni, hogy mi történt hivatalosan, mert csak nem hivatalos információkkal rendelkeztünk a témában. Bár a Pécs Aktuál kérdéseire nem reagált Péterffy Attila, egy hosszú közösségi oldalas posztban elmondta a verzióját.

Eszerint „nem szándékozott” annak okairól beszélni nyilvánosan, hogy miért nem jelent meg a gyáravatón, de végül rászánta magát, mert „egyre több kérdés érkezik, sőt, egyre több rosszindulatú találgatás is napvilágot lát” – közölte.

Úgy tudja, hogy a május 18-i állapot szerint szerepelt a meghívottak között, felszólalóként és a későbbi ceremónia résztvevőjeként is.

„Néhány nappal később viszont már arról értesített a kollégám, hogy azt a szóbeli tájékoztatást kapta:

nem szólalhatok fel az eseményen, mert az ‘idősávra’ Hoppál Péternek, a szomszédos választókörzet országgyűlési képviselőjének van szüksége”.

„Röviddel ezután pedig az derült ki, hogy már az esemény későbbi ceremóniáin sem képviselhetem a pécsieket” – rejtélyeskedik Péterffy Attila.

„Ezek után úgy döntöttem, hogy

ilyen gyerekes játszmában nem veszek részt, és elegánsan félreállok”.

A polgármester a posztban azt is írja, hogy „a tények ismeretében mindenki eldöntheti, hogy ebben a nagyon mai, nagyon magyar történetben

kik voltak azok, akik nyitott szívvel fordultak minden szereplő felé, és kik állnak a piti kirekesztés, a politikai erőfitogtatás és a kényszeres parancsuralom oldalán”.

A polgármester teljes posztja itt olvasható:


A japánok nem kérték fel Péterffyt” – állítja Hoppál Péter, aki szerint „megint hazudik a polgármester”

Lapunk megkereste Hoppál Pétert is. A fideszes országgyűlési képviselőt igencsak meglepte a polgármester magyarázata.

Péterffy Attila megint hazudik, szemenszedett hazugságokat állít!

– szögezte le Hoppál Péter.

A képviselő szerint a gyáravatást a japán cég és a külügyminisztérium protokollja szervezte, amelyről már februárban megkezdődtek az egyeztetések.

– Személyesen a japánok kértek fel a beszédre már februárban, amikor személyesen köszönték meg a kormány és az én munkámat is. Akkor állapodtunk meg a nyitóünnepség dátumában is.

Szó sem volt arról, hogy a japánok felkérték volna Péterffyt bármiféle beszédre. A rendezvényt az utolsó pillanatig egyeztettük a céggel, minden részletre kiterjedően

– közölte Hoppál Péter.

A képviselő hozzátette, Péterffy Attila „csak elriasztja a befektetőket Pécsről a bugyuta nyilatkozataival, kárt okoz a városnak. Véres izzadtsággal tudjuk csak ellensúlyozni azt a kárt, amit művel, mivel már ott tart Pécs, hogy a külföldi befektetők tartanak a várostól az ilyen nyilatkozatok miatt”.

Hoppál közölte azt is, a gyáravatás napján, kedden délután volt egy zártkörű fórum a pécsi Kereskedelmi és Iparkamarában cégvezetők, vállalkozók előtt, ahol az országos beruházásokat közvetítő és a gyakorlatban kezelő HIPA vezetője tartott előadást. Ezen Joó István egyenesen meg is mondta Ruzsa Csaba gazdasági alpolgármesternek, hogy például a nem létező akkugyáras városi határozattal komoly károkat okoznak Pécsnek és a térségnek is, riadalmat okoznak üzleti körökben.

Hoppált szinte kiradírozta a városi média

Szerdán írtuk meg, hogy az önkormányzati kiadvány készítői már-már bravúros kreativitással csökkentették a nulla közelébe Hoppál Péter szerepét, jelentőségét és jelenlétét a keddi Seiren-gyáravatóról készült beszámolóban. Egyetlen mondatot sem idéztek a képviselőtől, a neve pedig csak egy képaláírásban tűnhetett fel a „cikkben”.