Címlap Vélemény Csizmadia Pét...

Csizmadia Péter: Hol vagyunk? A bolondok házában?

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megint felborzolta városunk jóérzésű lakóinak idegeit a pécsi polgármester legújabb akciója. Teljes joggal lettek idegesek a pécsiek.

Aki nem tudná, mi történt: Péterffy Attila újra megsértődött. Most éppen amiatt, mert a Pécsre érkezett japán cég nem kérte fel beszédet mondani a keddi ünnepélyes gyáravatójukon. Ezért nem is ment el az eseményre, majd kitalált mindenfélét, hogy ezt megmagyarázza. Végül meghívatta magát másnap!

Hogy micsoda???

Ez nem csak gyerekes, felháborító és szánalmas viselkedés egy polgármestertől, hanem súlyosan árt is városunknak! Elriasztja az üzleti befektetőket, ahogy elriasztja őket az is, ha mindenféle ostobaságot kürtöl világgá a város első embere.

Talán néhányan még emlékeznek arra, amikor Péterffy Attila büszkén árulta el, hogy ő már 16 lehetséges befektetőt (vagyis munkahelyeket, pénzt, fejlődést) vert vissza Pécsről, és ebben annyira sikeres – büszkélkedett -, hogy azóta egy sem jelentkezik!

Hol vagyunk? A bolondok házában?

Előfordulhat, hogy magánemberként valaki nárcisztikus személyiségzavarral küzd, tévedhetetlennek és rendkívül fontosnak képzeli magát. És magánemberként reagálhat ostobán, ha szembesül azzal, tévképzeteket üldöz. Egy nagyváros vezetőjének azonban kötelessége minden körülmények között képviselnie a városát, és eljárni az érdekében. Képesnek kell lennie tűrni a kritikát is, különösen, ha azok a kritikák igazak.

Pécsnek sajnos nem ilyen polgármester jutott. Nekünk olyan jutott, aki megsértődik, aki durcáskodik. Olyan jutott, aki mellől sorban állnak fel osztályvezetők, cégvezetők, és menekülnek! Olyan jutott, aki civil aktivistát jelent fel már győztesként, mondván: hogy nem győzött eléggé miatta. (Ki emlékszik még az erdőégetős perre?) Olyan jutott, aki alatt már megint 16-18 milliárdos adósság terheli Pécset.

Van egy jó hírem is. Már csak egy kicsit kell kibírni. Jövőre lehetőségünk lesz változtatni. Hajrá Pécs!

Szerző: Dr. Csizmadia Péter, a Fidesz pécsi frakcióvezetője, ügyvéd

Forrás: Facebook