Címlap Balhé „Kiretu...

„Kiretusálta” a gyáravatóról Hoppál Pétert az önkormányzat kiadványa

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Bravúros kreativitással csökkentették a zéró közelébe Hoppál Péter szerepét, jelentőségét és jelenlétét a keddi Seiren-gyáravatóról készült beszámolóban az önkormányzati lap lelkes készítői.

A hosszú cikkben egyetlen mondat sem fért el Hoppáltól, hiába beszélt ő is

– mások mellett – a gyáravatón.

Bár a lap egyik képének képaláírásában szerepelt Hoppál Péter neve halvány szürkével, az önkormányzati kiadvány nem mint országgyűlési képviselőre, hanem mint a „Magyar-Japán Baráti Társaság elnökére” hivatkozott Hoppál esetében. A cikkszövegben viszont már ennyi sem fért el, ott a titulus csak név nélkül árválkodott.

Részlet az önkormányzati kiadvány „cikkéből”

Hoppál nem is hagyta szó nélkül ezt a „kiszerkesztést”, és sztálini módszereket emlegetett az önkormányzati kiadvány készítőivel kapcsolatban:

A kép kattintásra nagyítható

Hoppál azt írta: 

Savanyú a szőlő a pécsi baloldalon! 
A 4,5 milliárdos kormánytámogatással megépült új pécsi japán gyár avatójáról így tudósít a balos önkormányzat bíróság által hazudozónak kimondott propagandalapja, a pecsma.hu: 
1. Az én beszédemet kiretusálták, mintha ott sem lettem volna. 
2. A fotó alól a nevemet is kiretusálták, hátha nem ismernek fel a pécsiek. 
3. A fotóról (még) nem retusáltak le, ahogy a "nagy tanítómester" Sztalin tanította a baloldalnak, így most lebuktatták önmagukat. 
+1 Legyünk elegánsak, ők most csak retusálnak, pedig ahogy a Leninről szóló vicc mondja, "akár közénk is lövethettek volna". 
Egy év múlva a pécsiek elzavarják ezt a balfék városvezetést, akik 4 év alatt 16 milliárd hitelt halmoztak fel a pécsiek nyakára.

Hoppál Péter zéróra tekerésénél van egy fontosabb információ is a történetben, mégpedig az, hogy Péterffy Attila miért nem jelent meg a Seiren gyáravatóján. Ez a tény ugyanis szintén teljesen kimaradt a városi kiadvány tudósításából, így annak oka is, hogy a pécsi polgármester miért nem ment el.

Az önkormányzat médiája nem először keveredik cenzúra-gyanúba:


Akit érdekel, hogy mi történt pontosan a japán cég keddi megnyitóján, annak ajánljuk magunkat.

Cikkünkből az is kiderül, miért éppen Pécset választotta az óriáscég.