Címlap Baranya Részegen táma...

Részegen támadt két nőre egy erőszakos bűnöző Pécsen

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A Pécsi Járási Ügyészség két rendbeli rablási kísérlet miatt emelt vádat egy pécsi férfi ellen, akivel szemben a Pécsi Járásbíróságon már folyamatban van egy másik eljárás rablás miatt.

A vádhatóság szerint a férfit 2013-ban rablás miatt öt év fegyházra ítélte a bíróság. Jelenleg rablás, több garázdaság, közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt folyik ellene eljárás a Pécsi Járásbíróságon.

A vád szerint a férfi 2021. december 16-án, délelőtt, Pécsen, az utcán ittasan ment oda a két sértett nőhöz és felszólította őket, hogy adjanak neki pár száz forintot. A sértettek közölték, hogy nem adnak pénzt, emiatt a férfi ideges lett, szidta a sértetteket, megfenyegette őket. Az elkövető azért, hogy tőlük pénzt szerezzen, előbb egyik, majd másik sértettet testével és vállával meglökte. A cselekménynek az vetett véget, hogy egy közelben sétáló férfi rákiabált a vádlottra, aki abbahagyta lökdösődést és a férfi felé indult. A sértettek ekkor értesítették a rendőrséget.

Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy a járásbíróság az ügyet egyesítse a már folyamatban levő ügyhöz, így a vádlottnak a többi bűncselekmény mellett már három rendbeli rablási kísérletért kell felelnie.