Címlap Meteor Elvitte az ár...

Elvitte az ár pécsi Hamerli-parkot (is)!

Frissítve ÚJ VIDEO!Pécs
Cikkünk frissítése óta eltelt 4 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Megsemmisítő csapást mért a hajnali vihar a nemrég pezsgővel és pogácsával átadott Hamerli-parkra, amelyet szinte teljesen újra kell építeni. A Biokom közmunkásai már megkezdték a park összefoltozást. 

Alapvető konstukciós hibák kerültek elő a Vince utcai Hameli-parknál, amit szinte teljesen újjá- vagy át kell építeni a hajnali vihar után. Lezúduló víz majdnem teljesen elbontotta a május elején sebtében összehozott parkot. A parkban már reggel közmunkások dolgoztak, hogy eltüntessék a víz fúrta gödröket, és visszahordják a sáros kavicsot a sétautakra. A víz előhozta a park eredeti felületét, így jól látszik, hogy csak egy vékony földréteget hordtak a gazos szemetes földre, ezt mosta le most az eső.

A Tettyéről lezúduló hatalmas víztömeg miatt a Vince utca folyóvá változott. Az ár több helyen megbontotta az utcát, a burkolat 20 kilós gránit tömbjeiből néhányat több száz méteren keresztül egészen az Ágoston térig sodor. Az utcában lévő irodaházba is betört a víz, a homokzsákok nem tudták feltartani az áradatot. A helyzet addig változatlan marad, amíg a Tettye környéken meg nem oldják a csapadékvíz elvezetését.

Burkolatdarabok az utca tetejéről
Hajnali folyó