135 millióért vásárolt be pécsi festő képeiből az MNB cége

Keserü Ilona Kossuth-díjas festőművész öt alkotását vásárolták meg "példamutatásból". Az MNB-Ingatlan Kft. tavaly kezdett festményeket vásárolni és nemrég tovább bővült a cég gyűjteménye - számolt be az Átlátszó Blog

A portál szerint a Magyar Nemzeti Bank (MNB) tulajdonában álló MNB-Ingatlan Kft. tavaly nyáron kezdett festményeket vásárolni. A beszerzéseket azzal indokolják, hogy kortárs művészeti gyűjteményt akarnak létrehozni és példát szeretnének mutatni más potenciális mecénások számára.

Néhány napja megjelent a közbeszerzési értesítőben az arról szóló tájékoztatás, hogy a cég tovább folytatja a gyűjteményépítést.

Ezúttal Keserü Ilona (1933-) Kossuth-díjas és a Nemzet Művésze címmel kitüntetett pécsi festőművész öt alkotását vette meg az MNB cége 135 millió forintért Dr. Antal Péter műgyűjtőtől.

A megvásárolt képek: A világból I. (1974, olaj, vászon),  Tánc alaprajz (1990, olaj, vegyes technika, vászon), Semmi sincs sehogyan (1990, olaj, vegyes technika, vászon), Paul Klee tiszteletére (1999, olaj, vászon), Labyrinth 8 (2003, olaj, vászon).

Érdekesség, hogy a festmények árát előzetesen 190 millió forintra becsülték, de végül ennél 55 millióval olcsóbb lett a vételár. 

Hirdetés
Előző sztori

Ismét bölcsisek kerültek karanténba Pécsen

Következő sztori

A PÉTÁV központi ügyfélszolgálata ismét fogad ügyfeleket

Pécs Aktuál rádió
PécsFM rádió
I Love Pécs rádió
Rádió 1