A fideszes városok múzeumai több pénzt kaptak az EMMI-től, mint az ellenzékiek!

/
Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hét, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az idén sem volt nagy szerencséje a nem fideszes vezetésű városok múzeumainak az EMMI pályázatán, jóval kisebb arányban voltak sikeresek a járásszéki múzeumoknak kiírt szakmai támogatási pályázaton - vette észre a 444 a K-Monitor gyűjtését. 

A K-Monitor nevű civil szervezet számolta ki a minisztérium által közölt adatok alapján, hogy 

míg a kormánypárti vezetésű városok múzeumai a megpályázott összeg 79,7 százalékát megkapták, a nem fideszes városoknál ez az arány csak 34,3 százalék. 

33 fideszes vezetésű város összesen 139,7 millió forintra pályázott, ebből 111,3 milliót meg is kaptak. A pályázó 15 független vagy ellenzéki vezetésű város viszont a kért 63,2 millióból csak 21,7 milliót kapott meg. 

Hasonló volt a helyzet 2019 novemberében, az önkormányzati választások után, amikor az ellenzéki vezetésű városok múzeumai csak a töredékét kapták annak a pénznek, amire pályáztak, ha kaptak egyáltalán.

Pécsett ezért 0 forint támogatást kapott a Janus Múzeum, amely közel 5 milliót kért: műtárgybarát izzókra és függönyökre, illetve kártevőmentesítésre.

Loader Loading…
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

(via 444 / K-Monitor)

Előző sztori

Nem támogat semmilyen korlátozást, le- és bezárást vagy távolságtartást a WHO

Következő sztori

A koronavírus miatt parkolópályára került a PEAC-Pécs is