Címlap Kultúra A Magyar Teát...
Cikkünk frissítése óta eltelt 11 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Öt új taggal bővült a Magyar Teátrumi Társaság a legnagyobb hazai színházi érdekképviseleti szervezet tavaszi közgyűlésén, így már 87 tagot képvisel, köztük a pécsi Bóbita Bábszínházat.

A Magyar Teátrumi Társaság (MTT) közgyűlésén részt vett Závogyán Magdolna kultúráért felelős államtitkár és Szentmártoni János helyettes államtitkár is. Závogyán Magdolna tájékoztatást adott a kulturális kormányzat előadó-művészetet érintő aktuális tevékenységeiről és terveiről.

A közgyűlés elfogadta az MTT szakmai szervezeteket összefogó tagozatába a Híd Kulturális Alapítvány, a nemzeti intézmények tagozatába a Szegedi Nemzeti Színház, a határon túli színházak tagozatába az Aradi Kamaraszínház, míg a vidéki színházak tagozatába a Bóbita Bábszínház és a Kabóca Bábszínház felvételi kérelmét. A 2008-ban, 12 taggal alakult érdekképviseleti szervezet 15 esztendő alatt hétszeresénél is többre emelte taglétszámának számát.