Klára

Pécs Aktuál fiók

Jelentkezzen be Pécs Aktuál fiókjába, vagy hozzon lére felhasználói fiókot oldalunkon.

Regisztráció

Pécs Aktuál hírlevél

Iratkozzon fel a Pécs Aktuál hirlevelére. Összegyűjtjük Önnek a legaktuálisabb történéseket, a legérdekesebb közéleti cikkeket és elküldjük e-mail címére.

Hirdetés

Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Elhunyt a szakmája egyik legjobbja, Ennio Morricone

/

Hétfő hajnalban távozott el sorainkból a spagettiwestern filmek tagadhatatlanul legjobb zeneszerzője Ennio Morricone. Rómában, kórházi ápolás és felépülés közben érte utol a vég, egy szerencsétlen esés következményeképpen - combcsont törést szenvedett - 91 éves volt.

Hirdetés

A közkedvelt és kritikailag elismert western művek mellett rengeteg más filmen is dolgozott, az egyik legnagyobb hatású zeneszerzőként tartják számon, aki olyan filmeken dolgozott mint, A Jó a Rossz és a Csúf, Pár dollárral többért, Volt egyszer egy amerika, A dolog, Aljas Nyolcas, Volt egyszer egy Vadnyugat, Aki legyőzte Al Caponét és még sok más világhírű filmen. Élete során több, mint 500 filmnek és tévés produkciónak írt zenét, 2016-ban Oscar-díjat kapott az Aljas Nyolcasért. Mindezek mellett rengeteg más filmes díjat zsebelt be élete sorána, több Grammy-t, Golden Globe-ot és BAFTA-díj büszke tulajdonosa volt. Lemezeit világ szerte vették, több mint 70 millió példányt sikerült eladni.

A zeneszerző legenda temetését szűk körben tartják meg.

Megosztás itt: facebook
Ajánlom a Facebookon
Előző sztori

Balhé Uránvárosban: kulcsát és pénzét is elvették

Következő sztori

Megszokhatja az embert a koronavírus?

Legutóbbiak innen: Elmondom

bool(false)