Címlap Kultúra Gyereksarok n...

Gyereksarok nyílt a Cella Septichorában

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Családbarát fejlesztésként gyereksarok nyílt a pécsi Cella Septichora Látogatóközpontban. Amíg a felnőttek körbejárják a világörökségi helyszíneket, a gyerekek játékos módon ismerkedhetnek a történelemmel - adta ki közleményben a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft.

A város egyik legegyedibb látványossága, az UNESCO világörökségként is elismert ókeresztény sírkamrák újabb lehetőséggel bővült a családos látogatók számára. Immáron egy gyereksarok is várja az arra vágyókat, ahol önkéntes dolgozók gondoskodnak a gyerkőcökről.

A Cella Septichora egyik föld alatti túrája meghaladja a 2 órát, ami a fiatalabbak számára kimerítő lehet, ezen kellemetlenség megoldása ihlette a látogatóközpontban kialakított játszósarkot.

A gyereksarokban a római kultúrához és a kiállításon bemutatott leletegyütteshez kapcsolódó kreatív tevékenységekkel tölthetik idejüket kicsik és nagyok egyaránt – derül ki a közleményből.

És hogy milyen lehetőségek és játékok várják a fiatalokat?

• Rajzasztal színes ceruzákkal, tollakkal, kifestőkkel
• Római társasjátékok: malom, tizenkét zsoldos, 12 pontos játék
• Mágnestábla, óriáskirakó
• Memória kártya
• Puzzle
• Interaktív térkép

A szolgáltatás díjmentesen igénybe vehető a meghatározott időpontokban, augusztusban 25-én és 29-én 10 és 14 óra között lesz elérhető a felügyelet.