Címlap Balhé „Meg le...

„Meg lehet rohadni a forróságtól” a pécsi múzeumokban – panaszolták a látogatók

Cikkünk frissítése óta eltelt 4 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Kiakadt a hőmérőnk a Cella Septichorában, amikor elmentünk, hogy ellenőrizzük azokat az olvasói panaszokat, amelyek szerint szinte elviselhetetlen forróság uralkodik a látogatóközpontban. Számos kifogás érkezett a Gyugyi Gyűjteménynek helyet adó múzeumból is, ahol viszont "csak" 31 fokot mértünk!

Miközben Pécs komoly erőfeszítéseket tesz, és még 15 millió forintot is áldoz azért egy országos kampány keretében, hogy fellendítsék a város turizmusát,

a gyanútlan vendégeket a hőguta kerülgeti egyes pécsi múzeumokban. Számos panasz érkezett lapunkhoz az elmúlt napokban ezzel kapcsolatban, ezért elmentünk, hogy megnézzük, mennyire forró a helyzet.

A Cella Septichora Látogatóközpontba már belépve gyanús volt, hogy valami nincs rendben a klímával, de az igazi meglepetés csak némileg beljebb haladva érte utol az embert. 34 fokot mutatott ugyanis a hőmérő, de ennél sokkal melegebb volt a hőérzet – valószínűleg a párás levegő miatt.

Mutatjuk közelebbről is a számot:

Mobil klímával próbálják orvosolni a helyzetet, de nem túl nagy sikerrel.

„Vészjelzést” kaptunk a Zsolnay Kulturális Negyedből is, ahol a Gyugyi Gyűjteménynek helyet adó múzeumra panaszkodtak a legtöbben. Oda is elmentünk. Bár a Cellához képest felüdülés volt az ottani 31 fok, azért ideálisnak mégsem mernénk nevezni ezt a hőmérsékletet.

A teremben éreztünk ugyan némi légmozgást, de a hőmérő viszont nem igazán: nem akart 31 alá menni.

Nem először hibásodik meg a ZsÖK egyes kiállítótereinek klíma berendezése. Igyekszünk kideríteni, hogy mi történt és meddig marad a forróság. Amint válaszokat kapunk, frissítünk!